Україна виграла шахову Олімпіаду

Жіноча збірна України виграла шахову Олімпіаду, яка проходила в індійському Ченні. Про це повідомляє офіційний сайт FIDE.

«Завдяки ключовим перемогам Марії Музичук та Ганни Ушеніної Україна здолала Польщу з рахунком 3:1 та здобула золоті медалі», — йдеться у  повідомленні організації.

Зазначимо, що до заключного ігрового дня українки наближалися до статусу кандидаток на нагороди. При цьому відставали від Індії.

Однак несподівана поразка основних претенденток на титул США дозволила нашій команді вийти на перше місце.

У підсумковій таблиці українки набрали однакову кількість балів зі збірною Грузії, проте випередили її за додатковими показниками.

Шахова Олімпіада. Підсумкова турнірна таблиця (топ-5)

1. Україна – 18 очок

2. Грузія – 18

3. США – 17

4. Індія – 17

5. Казахстан – 17

Нагадаємо, на шаховій Олімпіаді Україна виступила у жіночому турнірі у зірковому складі: Марії та Ганни Музичук, Ганни Ушеніної, Юлії Осьмак та Наталії Букси. Турнір проводився вперше за чотири роки: на попередній Олімпіаді у 2018 році українки посіли друге місце, поступившись лише команді Китаю.

До турніру українки наближалися до статусу другого номера рейтингу. Лідерами та головними фаворитками були шахістки з Індії на чолі з чемпіонкою світу-2019 у рапіді Гампі Коннеру.

Жіноча збірна України вдруге в історії виграє шахову Олімпіаду. Вперше це сталося 2006 року. З того складу на нинішньому турнірі виступила лише Ганна Ушеніна.

Джерело

Читать ещё:  Южноукраїнськ - ВІДКРИТТЯ ФАКУЛЬТЕТУ «ФІЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *