ЄК виділить Україні 8 млрд євро, — Politico

Єврокомісія розробила новий проект уже обіцяної фінансової допомоги Україні у розмірі восьми мільярдів євро: п’ять мільярдів дадуть як кредити, три мільярди як безповоротні гранти.
Про це у яптницю, 5 серпня,  повідомляє  європейське видання Politico.
«Новий проект пропозиції з’явився після того, як Німеччина відмовилася надати гарантії на підтримку кредитів для України на суму дев’ять мільярдів євро», — пояснює видання. 
Новий проект довелося розробити після того, як Німеччина відмовилася надати гарантії надання Україні кредитів на суму до 9 млрд євро. У Берліні говорили, що Україна має і так великі борги, тому гроші треба виділяти у вигляді грантів – як це зробила сама Німеччина.
Також у Німеччині виступили за справедливіший розподіл фінансового тягаря і вказали на те, що деякі країни ЄС досі утримуються від надання допомоги Києву.
Таку позицію підтримали Італія та Франція, які також надали двосторонню допомогу, тому Єврокомісія була змушена повернутися до перегляду плану.
За словами джерела видання, ЄК прагне одержати схвалення Європарламенту та країн ЄС у вересні, щоб виплати могли розпочатися у жовтні. 

«Пакет буде включати гранти, які не потрібно повертати, а також кредити», — підкреслює Politico. 

Джерело

Читать ещё:  Екс-нардеп отримував компенсацію за житло у Києві, маючи квартиру: суд відправив його до в'язниці

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *