Загинув комбат миколаївської 36-ї бригади морської піхоти Євген Чорноконь

У районі виконання бойових завдань трагічно загинув командир батальйону 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білінського майор Чорноконь Євген Миколайович.

Про це повідомляється на сторінці бригади у «Фейсбук».

З початку війни у ​​2014 році Євген ще курсантом військового вишу мужньо захищав рідну землю від російських загарбників до АТО. Після випуску проходив службу у танковому батальйоні бригади. Будучи командиром танкової роти, виконував бойові завдання АТО/ООС на Маріупольському напрямі.

З початку повномасштабного вторгнення рашистських військ майор Чорноконь очолив батальйонно-тактичну групу бригади, яка успішно виконувала завдання з оборони Миколаєва та згодом знищила окупантів на Херсонщині.

Указом Президента України Володимира Зеленського від 14.04.2022 №240/2022, за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі офіцер нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

«Справжній офіцер, який свідомо йшов шляхом захисника України. У найважчі моменти вважав за честь брати на себе відповідальність за підлеглих і за успіх у виконанні бойових завдань.

Євген Миколайович був хоробрим воїном, мужнім командиром, щирим другом та вірним патріотом України», — сказано у повідомленні.

Джерело

Читать ещё:  У США заявили, що задоволені озброєнням України напередодні контрнаступу

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *