Гендиректора Рівненської АЕС переводять на іншу посаду — Енергоатом

Генерального директора Рівненської АЕС Павла Павлишина перевели на посаду директора підприємства Атомремонтсервіс, це відокремлений підрозділ Енергоатому. Інформацію про це оприлюднила пресслужба національної атомної енергогенеруючої компанії.

Кадрова ротація відбулась із понеділка, 27 червня. В інформації йдеться, що це відбулось на період дії воєнного стану. Керуючи Атомремонтсервісом, Павло Павлишин «має забезпечити якнайшвидшу ліквідацію пошкоджень критичної інфраструктури внаслідок бойових дій та окупаційної діяльності ворога в м. Славутич та на об‘єктах, розташованих у Чорнобильській зоні відчуження».

Крім того, згідно з повідомленням, на підприємство покладені ремонтні роботи на майданчиках АЕС та інших об‘єктах Енергоатома.

«Зазначене кадрове рішення також сприятиме об‘єктивному й неупередженому розслідуванню правоохоронних органів щодо побиття і подальшої смерті 64-річної жінки у Вараському районі Рівненщини», — повідомила пресслужба Енергоатому.

Обов’язки гендиректора РАЕС впродовж цього періоду виконуватиме головний інженер Павло Ковтонюк.

Що відомо

  • 18 червня на Білому озера на Рівненщині стався інцидент за участі старшого сина Павла Павлишина Євгена. Жінка, яку, зі слів доньки, він побив через зауваження, померла у лікарні за кілька днів. У поліції відкрили кілька проваджень, однак, підозру поки не вручили, оскільки чекають заключення судмердекспертизи, яка має встановити причинно-наслідковий зв’язок між побиттям і смертю в медзакладі.
  • Після того, як у ЗМІ з’явилась інформація про причетність до інциденту сина гендиректора РАЕС, Павло Павлишин у відеозверненні заявив, що у хід розслідування втручатись не збирається, а син, якщо його провину доведуть, відповідатиме по закону.
  • 24 червня на зборах колектив РАЕС заявив про підтримку директора Павла Павлишина та виступив проти його можливого звільнення. Аналогічно вчинила і Вараська міська рада на позачерговому засіданні.
  • Павло Павлишин очолює Рівненську АЕС із червня 2021 року.
Читать ещё:  Енергоатом: Через брак коштів гальмуються важливі проєкти

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *