Южноукраїнськ. СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ПРОПОНУЄ ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ БЕЗРОБІТНИХ

Якщо ви не можете знайти роботу за фахом, не маєте відповідної освіти, кваліфікації, або мрієте здобути нову професію – в цьому вам допоможе  служба зайнятості.

Професійне навчання зареєстрованих безробітних організовується державною службою зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття з урахуванням потреби роботодавців, перспектив розвитку регіону, в тому числі для зайняття підприємницькою діяльністю.

Наші клієнти мають можливість безоплатно та в стислі терміни опанувати нову професію безпосередньо у роботодавця або онлайн в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості:  https://www.dcz.gov.ua/storinka/centry-profesiyno-tehnichnoyi-osvity

Професійне навчання здійснюється за такими формами:

  • первинна професійна підготовка робітників;
  • перепідготовка робітників;
  • підвищення кваліфікації робітників і фахівців;
  • стажування на підприємствах, в організаціях та установах;
  • індивідуальна форма навчання осіб безпосередньо на виробництві.

Професійне навчання може бути організовано за дуальною та дистанційною формами.

За безробітним, який проходить професійне навчання, зберігається виплата допомоги по безробіттю у розмірах і в строки, що встановлені відповідно до законодавства.

Служба зайнятості разом з роботодавцем  визначить заклади освіти, в яких буде проводитись навчання за необхідними професіями чи за напрямами підвищення кваліфікації.

Навчальні плани та програми, за якими навчаються безробітні, обов’язково враховують вимоги роботодавця, зміни у виробництві, нові технології.

За додатковою інформацією звертайтеся до Южноукраїнської міської філії Миколаївського ОЦЗ за адресою: вул. Дружби народів, 54

або телефонуйте за номером   (05136) 5 54 35.

Джерело

Читать ещё:  Южноукраїнськ. 17-Й ДЕНЬ ВІЙНИ. ВЕЧІР. 12 мар. 2022 г.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *