В ЮЖНОУКРАЇНСЬКІЙ ЛІКАРНІ ПОКРАЩЕНО РОБОТУ ФІЗІОТЕРАПЕВТИЧНОГО ВІДДІЛЕННЯ

Фізіотерапевтичні процедури є важливою складовою частиною комплексного лікування і дозволяють швидко долати наслідки гострих захворювань, значно полегшують перебіг багатьох хронічних недугів. Багато пацієнтів комунального некомерційного підприємства «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» мали можливість переконатись в цьому особисто. В лікарні вже не перший рік ефективно працює потужне фізіотерапевтичне відділення (ФТО) і його послуги користуються неабияким попитом.

Мешканцям територіальної громади, які проходять фізіотерапевтичне лікування за електронними направленнями лікарів, послуги надаються безкоштовно. Оплата здійснюється за рахунок державної Програми медичних гарантій в рамках договору на 2022 рік, укладеного місцевою лікарнею з Національною службою здоров’я України.

На жаль, минулого року міська лікарня не отримувала коштів з державного бюджету на оплату послуг фізіотерапевтичного відділення. Зважаючи, що власних фінансових ресурсів КНП ЮМБЛ не вистачало на утримання підрозділу, виникла загроза його закриття. Працівники ФТО були змушені працювати неповний робочий день і далеко не всі охочі мали можливість отримувати фізіотерапевтичні процедури.

Вирішити проблему вдалося за рахунок коштів з бюджету міської територіальної громади. Завдяки підтримці депутатського корпусу, міського голови Валерія Онуфрієнка, КНП ЮМБЛ отримало 400 тисяч гривень для організації повноцінної роботи ФТО. За рахунок співфінансування (бюджетні та власні кошти підприємства), з 1 січня поточного року фізіотерапевтичне відділення знов запрацювало на повний робочий день.

Доступність фізіотерапевтичних процедур для мешканців територіальної громади значно збільшилась. Тільки за останні два місяці відвідувачам відділення загалом надано більше 10 тисяч процедур на суму близько 2 мільйонів гривень. 592 тисячі гривень за ці послуги вже оплачено з державного бюджету.

Сьогодні в фізіотерапевтичному відділенні КНП ЮМБЛ відвідувачам доступні наступні процедури:

  • електросвітло лікування і високочастотна терапія;
  • імпульсні струми низької частоти;
  • ультразвукова терапія;
  • інгаляції;
  • теплолікування;
  • електросон;
  • лазеротерапія;
  • лікувальна фізкультура;
  • масаж.
Читать ещё:  Южноукраїнськ - СОЦІАЛЬНЕ ПАТРУЛЮВАННЯ ВУЛИЦЬ МІСТА

У ФТО працює 10 кабінетів, де виконуються лікувальні процедури. Незабаром за сприянням заступника міського голови з питань виконавчих органів ради Марії Дроздової та управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради буде відновлено роботу ще одного, що значно покращить умови для пацієнтів і персоналу відділення.

Без направлення лікаря, низку послуг в ФТО можна отримати платно. До переліку платних послуг зокрема входить аерозольтерапія (інгаляції лікувальні, лужні, олійні, сиглено-кисневі, травяні), лікувальна фізкультура, оздоровчий масаж. Оплата здійснюється в касу КНП ЮМБЛ за тарифами, затвердженими наказом керівника лікарняного закладу.

До переліку загальних протипоказань для прийому фізіотерапевтичних процедур входять: злоякісні новоутворення, гострий інфаркт міокарда, гарячкові стани, крововиливи, активний туберкульоз, наявність кардіостимулятора.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *