ЯК ВПОРАТИСЯ ЗІ СТРЕСОМ В ПЕРІОД ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ

Вже більше місяця триває військова агресія росії та бойові дії на території України. За таких умов ми можемо відчувати стрес та глибокі переживання, страх, тривогу, як за себе, так і за близьких та рідних.

Щоб безпечно адаптуватися до сучасних реалій, мінімізувати наслідки стресу, пропонуємо вам наступні прості дії:

  • Зосередьтеся на тому, що ви можете контролювати. Зараз дуже важливо концентруватися на створенні найбільш безпечних умов, турботі про близьких та рідних.
  • Довіряйте  лише достовірній інформації з офіційних джерел. Не варто переглядати  новини у режимі 24/7, адже це підвищує панічні настрої, тривогу та  відчуття страху за близьких та себе.
  • Подбайте про можливі запаси продуктів харчування та питної води.
  • Намагайтеся за можливості дотримуватися режиму дня та сну. Звісно, в умовах війни важко організувати здоровий сон, проте щоразу, коли у вас є можливість поспати, скористайтеся нею. Не забувайте рухатися та за можливості виконувати хоча б мінімальні фізичні  вправи,  робіть розминку. Це допоможе впоратися зі стресом, тривогою та панічними настроями.
  • У важкі часи важливо гуртуватися разом та підтримувати один одного. Якщо у вас є можливість, будьте на зв’язку з близькими. Проте, якщо такої можливості немає, і ви знаходитеся в укритті, — спілкуйтеся та підтримуйте тих, хто перебуває там поруч із вами. Психологічна підтримка у такі складні моменти допомагає впоратися зі  стресом.
  • У кого є можливість — допомагайте тим, хто цього потребує. Добрі справи, волонтерство та підтримка інших дозволяють почуватися краще.
  • Правильно та глибоко дихайте, рахуйте вдихи та видихи, врівноважуючи їх, щоб зменшити  стресовість ситуації.

Пам’ятайте, що відчувати тривогу, занепокоєння та страх на даний час це захисна реакція організму.

Бережіть себе та своїх близьких! 

Джерело

Читать ещё:  Южноукраїнськ - НАЯВНІСТЬ У ТОРГОВЕЛЬНІЙ МЕРЕЖІ М.ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ, ВОДИ БУТИЛЬОВАНОЇ ТА ТОВАРІВ ПЕРШОЇ НЕОБХІДНОСТІ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *