ПЕРЕВІРКИ ОБ’ЄКТІВ ТОРГІВЛІ НА ПРЕДМЕТ НЕОБҐРУНТОВАНОГО ЗБІЛЬШЕННЯ СУБ’ЄКТАМИ ГОСПОДАРЮВАННЯ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ ЦІН В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ НА ТЕРИТОРІЇ МІСТА ЮЖНОУКРАЇНСЬКА

На виконання розпорядженням Миколаївської обласної військової адміністрації від 15.03.2022 №89-р «Про забезпечення контролю завстановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на деякі товари на території Миколаївської області» фахівцями управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, представниками Южноукраїнського відділення поліції Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та Арбузинського міжрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Миколаївській області здійснено перевірку об’єктів торгівлі  на предмет необґрунтованого збільшення суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін в умовах воєнного стану на території міста Южноукраїнська на такі продовольчі товари, що мають істотну соціальну значущість: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупа гречана, крупа вівсяна, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, буряк, морква, картопля.

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2022 №311 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 341 і від 9 грудня 2020 р. № 1236 » внесено зміни до пункту 414 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», відповідно до яких  на період дії карантину, але не довше ніж до 30.04.2022:

на продовольчі товари, що мають істотну соціальну значущість (хліб житньо-пшеничний; батон, крупу гречану, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), олію соняшникову, яйця курячі категорії С1, птицю (тушку курячу, четвертину тушки курячої), масло вершкове з жирністю 72,5%.), встановлено граничний рівень торговельної надбавки (націнки)  в розмірі не більше 10% з урахуванням рекламних, маркетингових та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших пов’язаних із реалізацією кінцевому споживачу.

Читать ещё:  ЮУАЕС - Енергоремонтному підрозділу – 40! Видео.

23.03.2022 робочою групо було перевірено —  6 об’єктів торгівлі. За результатами перевірки у торгівельних об’єктах  «АТБ маркет», «Сільпо» ТОВ «ФОЗЗІ ФУД» та «Добрий кошик» порушень не виявлено. По іншим об’єктам торгівлі  було  виявлено порушення із  завищення цін на товари з вказаного переліку. Власників повідомили про відповідальність та запропоновано зменшити ціну. Окремі власники вже в процесі перевірки зменшили свої ціни.

Якщо Вам відомі факти підвищення роздрібної  ціни на товари даного переліку

просимо повідомляти на гарячу лінію виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

за телефоном: 068 009 5456.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *