Увага! Чоловікам від 18 до 60 років виїзд з Южноукраїнська заборонено: загальна мобілізація

Увага! На офіційному сайті міста з’явилося Розпорядження міського голови № 54-р від 09.03.2022 р. «Про проведення загальної мобілізації на території Южноукраїнської міської територіальної громади». ЮжкаNews.City, виконуючи п.16 цього розпорядження, публікує його короткий зміст та увесь текст у повному обсязі.

Йдеться про негайне оповіщення військовозобов’язаних та резервістів, а також їхню обов’язкову явку за адресами, вказаними у мобілізаційних розпорядженнях або повістках. Заборону військовозобов’язаним, призовникам і резервістам змінювати місце проживання без відома військкомату.

Пункти в’їзду — виїзду (блок-пости) здійснюватимуть перевірку та пропуск громадян віком від 18 до 60 років за наявності відповідного дозволу (довідки) начальника Першого відділу ВРТЦК та СП (військкомату).

Розпорядження міського голови № 54-р від 09.03.2022 р. «Про проведення загальної мобілізації на території Южноукраїнської міської територіальної громади»

Керуючись п.п. 1, 19, 20 ч. 4 ст. 42, ст. 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Законів України «Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію», «Про військовий обов’язок і військову службу», постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2000 №1921 «Про затвердження положення про військово-транспортний обов’язок», Указу Президента України від 24.02.2022 №69/2022 «Про загальну мобілізацію», наказу військового комісара Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від 03.03.2022 №52 «Про проведення загальної мобілізації на території Миколаївської області» та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової та мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань, забезпечення заходів загальної мобілізації на території Южноукраїнської міської територіальної громади:

  1. Провести загальну мобілізацію на території Южноукраїнської міської територіальної громади (далі – ЮМТГ).
  2. Створити пункт попереднього збору військовозобов’язаних (ППЗВ) та пункт попереднього збору техніки (ППЗТ), об’єднати ці пункти в пункт попереднього збору військовозобов’язаних і техніки (далі – ОППЗВТ), який утримувати на базі Першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі – Перший відділ ВРТЦК та СП), розташованого за адресою: вул. Паркова, 5.
  3. Розмістити пункт управління мобілізацією в ЮМТГ на базі Першого відділу ВРТЦК та СП.
  4. Відділу бухгалтерського обліку та господарського забезпечення Южноукраїнської міської ради: забезпечити пункт управління мобілізацією оргтехнікою та канцелярією; виділити транспорт для групи оповіщення.
  5. Начальнику дільниці ядра мережі та об’єктів зв’язку №252/4 Миколаївської філії ПАТ «Укртелеком» забезпечити пункт управління мобілізацією телефонним зв’язком.
  6. Першому відділу ВРТЦК та СП спільно з органами місцевого самоврядування Южноукраїнської міської територіальної громади терміново організувати в установленому порядку своєчасне оповіщення і прибуття громадян віком від 18 до 60 років до Першого відділу ВРТЦК та СП, які призиваються на військову службу під час мобілізації у порядку, визначеному законодавством, оповіщення постачальників транспортних засобів і техніки національної економіки, яка залучається для забезпечення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань.
  7. Підприємствам, установам, організаціям, навчальним закладам усіх форм власності, житлово-експлуатаційним організаціям та головам ОСББ, старостам старостинських округів ЮМТГ на вимогу Першого відділу ВРТЦК та СП забезпечити:
  • негайне оповіщення військовозобов’язаних та резервістів;
  • явку військовозобов’язаних та резервістів за адресами, вказаними у мобілізаційних розпорядженнях або повістках;
  • увільнення військовозобов’язаних та резервістів, які призиваються на військову службу, від виконання обов’язків з виплатою їм заробітної плати, збереження місця роботи, посади і середнього заробітку відповідно до статті 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», статті 119 Кодексу Законів про працю;
  • доставку та передачу транспортних засобів і техніки у технічно справному стані з відповідними реєстраційними документами та документами, що засвідчують їх технічний стан, а також укомплектованих запасними частинами, шанцевим інструментом і заправним інвентарем, відповідно до вимог, визначених у додатку 2 до ПКМУ -1921, у терміни, в обсягах та за адресами, визначеними у зведених (часткових) нарядах на поставку транспортних засобів і техніки під час мобілізації;
Читать ещё:  З будівлі Херсонської ОДА зник російський прапор (фото)

8. Комунальному підприємству «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» забезпечити роботу військово-лікарської комісії для проведення медичних оглядів резервістів та військовозобов’язаних за спрощеною процедурою, у тому числі забезпечення протиепідеміологічних заходів, пов’язаних з пандемією коронавірусу SARS-CoV-2 (COVID-19);

9. Заборонити військовозобов’язаним, призовникам і резервістам змінювати місце проживання без відома Першого відділу ВРТЦК та СП.

10. Центру надання адміністративних послуг Южноукраїнської міської ради здійснювати жорсткий контроль щодо заборони зміни місця проживання громадян, які перебувають на військовому обліку.

11. Командиру добровольчого формування Южноукраїнської міської територіальної громади, який організовує чергування на контрольних пунктах в’їзду — виїзду (блок-постах) на території ЮМТГ, здійснювати перевірку та пропуск громадян віком від 18 до 60 років за наявності відповідного дозволу (довідки) начальника Першого відділу ВРТЦК та СП.

12. Начальнику Першого відділу ВРТЦК та СП організувати оформлення відповідного дозволу (довідки) для громадян.

13. Відділу кадрової роботи виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради розробити графік роботи груп оповіщення виконавчих органів Южноукраїнської міської ради для здійснення оповіщення військовозобов’язаних і резервістів.

14. Першому відділу ВРТЦК та СП здійснювати:

  • призов громадян по мобілізації до військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил України за спрощеною процедурою;
  • організацію роботи системи елементів бази мобілізаційного розгортання для належного виконання визначених завдань та організації роботи груп контролю за виконанням заходів оповіщення, призову людських мобілізаційних ресурсів та техніки національної економіки України

15. Відділенню поліції №3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області здійснювати розшук громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку під час мобілізації відповідно до частини 3 статті 38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

16. Управлінню діловодства та зв’язків з громадськістю Южноукраїнської міської ради в обов’язковому порядку:

  • довести наказ військового комісара Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від 03.03.2022 №52 «Про проведення загальної мобілізації на території Миколаївської області», а також це розпорядження до підприємств, установ, організацій, навчальних закладів усіх форм власності, житлово-експлуатаційних організацій, голів ОСББ, старост старостинських округів ЮМТГ будь яким способом усіма доступними засобами масової інформації (газета, телебачення, офіційні сайти, офіційні сторінки в соціальних мережах тощо);
  • організувати інформування населення та висвітлення вимог актів законодавства України, які застосовуються в особливий період;
  • вжити заходів щодо інформування громадян, які перебувають на військовому обліку, що з моменту оголошення мобілізації забороняється зміна місця проживання без дозволу начальника Першого відділу Вознесенського РТЦК та СП.
  • Контроль за цим розпорядженням залишаю за собою.
Читать ещё:  Ученые раскрыли секрет появления седины

Міський голова Валерій ОНУФРІЄНКО

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *