Суд ухвалив рішення про арешт майна Порошенка в справі про держзраду.

Печерський районний суд Києва 6 січня розглянув клопотання прокуратури і ухвалив рішення про арешт майна лідера партії «Європейська солідарність», народного депутата, пʼятого президента України Петра Порошенка.

Судом прийнято рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

Подача та розгляд клопотання відбулися із дотриманням всіх процесуальних норм.

Нагадаємо, народний депутат України – п’ятий Президент України, повноваження якого припинено, підозрюється в тому, що за попередньою змовою групою осіб, здійснив сприяння діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» шляхом організації та придбання вугілля у підконтрольних їм підприємств за державні кошти України, поставивши енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій. Таким чином було підірвано економічну безпеку держави в 2014-2015 роках та позбавлено її можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів. Також своїми діями він надав Російській Федерації більш широкі можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення підривної діяльності проти неї.

Санкції кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачають додаткове покарання у вигляді конфіскації майна або без такої.

Раніше у цьому ж кримінальному провадженні також вже накладено арешти на майно інших підозрюваних – народного депутата та вугільного бізнесмена.

Источник

Читать ещё:  Минздрав опубликовал новые требования карантинных ограничений для разных зон

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *