На Рівненській АЕС протягом доби 18-19 грудня сталися надзвичайна подія і трагічний випадок

18 грудня 2021 року о 09:35 під час виконання робіт з переміщення територією Рівненської АЕС трансформатора ТРДНС-63000/35 було пошкоджено залізобетонну балку технологічної естакади. В результаті вона змістилася та пошкодилися зварні шви закладених деталей з’єднання з консолями колон. Зміщення естакади не призвело ані до пошкодження трубопроводів та кабельних зв’язків, що прокладені по естакаді, ані до будь-якого впливу на роботу енергоблоків. На щастя, травмування персоналу також не сталося.

Основні причини цієї події – порушення вимог проєкту виконання робіт (ПВР), халатність і відсутність контролю з боку керівництва Рівненської АЕС щодо готовності транспортування трансформатора, допуска персоналу та виконання всіх робіт, що здійснювалися працівниками ВП «Атомремонтсервіс» безпосередньо на майданчику станції.

Наступного дня, 19 грудня 2021 року, о 9:20 поліція заявила, що в номері готелю «Вараш» (м. Вараш Рівненської обл.), що перебуває на балансі РАЕС, виявлено тіло Веселого Олега Іремейовича. Олег Веселий працював електрослюсарем ВП АРС і був направлений на Рівненську АЕС для виконання ремонтних робіт.

Керівництво ДП «НАЕК «Енергоатом» доручило профільним підрозділам Компанії вжити невідкладних заходів щодо термінового розслідування причин і обставин, що призвели до зазначених подій, та внести пропозиції стосовно притягнення до дисциплінарної відповідальності згідно із чинним законодавством України всіх причетних до того, що сталося.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким Олега Веселого.

Джерело

Читать ещё:  Графік роботи консультативної поліклініки з 16.08.2021 по 20.08.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *