У ВП ЮУАЕС тривають традиційні благодійні акції

Для ВП ЮУАЕС благодійність стала невід’ємною рисою. За свого роду унікальну акцію «Ветеран», під час якої працівники щомісячно перераховують кошти зі своєї заробітної плати на підтримку людей похилого віку, колектив навіть отримував нагороди конкурсу «Благодійна Україна». З початку 2021 року на рахунок ветеранської організації надійшло майже 950 тис. гривень. Про участь в акції «Ветеран» на наступний, 2022 рік, вже написали заяви 3 259 працівників АЕС на загальну суму 725 208 грн. Це дані на 24 листопада. Збір заяв продовжується.

Більш як чверть століття южноукраїнські атомники допомагають Рацинській школі-інтернату, 12 років — Центру соціально-психологічної реабілітації дітей (ЦСПРД), що у м. Южноукраїнськ, 8 років – Березківській школі-інтернату. Профспілковий комітет підприємства систематично організовує збір коштів і речей для вихованців цих закладів. Мінімум двічі на рік атомники приїздять у гості до дітей з дарунками – на день Св. Миколая та День захисту дітей. Чергова акція стартувала 15 листопада. Щоранку з 7.00 до 8.00 на прохідних ЦДП та ІЛК ЮУАЕС профспілкові активісти приймають фінансові внески, а також дитячі речі та іграшки. Їх розподілять та передадуть до дитячих закладів. Крім того, від профспілкового комітету ЮУАЕС кожен вихованець отримає солодкий подарунок. Якщо дозволить епідситуація, буде організована розважально-концертна програма.

Найбільшої підтримки потребує, мабуть, южноукраїнський дитячий центр. Тут діти перебувають тимчасово, не більше року, поки не вирішаться складні життєві ситуації, в які потрапили їхні сім’ї. Як правило, діток там одягають по сезону, а після закінчення терміну перебування їм віддають речі з собою. То ж запас одягу необхідно постійно поповнювати. На сьогодні в Центрі перебуває 31 дитина віком від 3 до 18 років. Існує гостра потреба в зимовому взутті, теплих куртках, штанах, шкарпетках, натільній білизні. Частково ці потреби покриють за рахунок зібраних під час акції коштів. Крім того, фінансові внески працівників ЮУАЕС дадуть змогу здійснити мрії дітей. Про бажані подарунки до новорічних свят вони вже зараз пишуть у своїх листах до Святого Миколая. Акція «Здійсни мрію», започаткована декілька років тому профспілковим комітетом ЮУАЕС, дає можливість дітям повірити у диво, новорічну казку та відчути тепло турботи про себе. Триватиме ця благодійна ініціатива до 17 грудня, то ж ще не пізно стати помічником чарівника.

Читать ещё:  Про роботу ПАЕС. Телебачення ПАЕС. 17 окт. 2022 г.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *