ЮУАЕС — «Молодіжний рух. Курс на досконалість»

11-12 листопада відбувся 3-й Міжнародний молодіжний форум регіонального центру Вcесвітньої асоціації операторів АЕС. Тема — «Молодіжний рух. Курс на досконалість». У форумі взяли участь молоді атомники з 9-ти країн.

Захід проводиться щорічно, починаючи з 2019 року. Зібратися фізично, як і минулого року, не вдалося через діючі обмеження, тож третій форум молодіжного руху ВАО АЕС пройшов у режимі онлайн.

Успіху форуму побажали, зокрема, президент ВАО АЕС Микола Сорокін та керівник регіонального центру Василь Аксьонов, який зазначив: «Традиція – це передача вогню, а не поклоніння попелу. За молоддю – майбутнє. І ми готові поділитися з вами успішними практиками».

У перебігу форуму учасникам було представлено інформацію щодо молодіжного руху, курсу на досконалість, пройшли тренінги з вивчення англійської мови та використання свого емоційного інтелекту в управлінні конфліктами.

Учасники осередків молодіжного руху Всесвітньої асоціації операторів, що експлуатують АЕС, виступили з доповідями про свої досягнення чи «найкращі практики», користуючись мовою ВАО АЕС. Відбулася цікава розмова про цінності організації, важливість для молоді знання історії атомної енергетики та своєї АЕС.

Форум пройшов продуктивно та в доброзичливій атмосфері співпраці. Про це нам розповів один із його учасників, головний фахівець ЮУАЕС (фахівець з безпеки) служби головного технолога Євген Нікітенко: «Вже другий рік поспіль молодіжний форум відбувається в режимі онлайн-конференції, що є наслідком пандемії COVID-19. В цілому на форумі були представлені усі 25 майданчиків – членів регіонального центру ВАО АЕС.

Майданчик ВП «Южно-Українська АЕС» в 2021 році разом зі мною представляли Аркадій Второй (служба аналізу безпеки), Ян Ладиненко зі служби модернізації та реконструкції, Іван Тонкошкуров (служба налагоджень та випробувань обладнання) і начальник зміни черги АЕС Олексій Феофентов.

Наша молодь є дуже прогресивною та активною. Молоді фахівці постійно беруть активну участь у партнерських перевірках на нашому та інших майданчиках. Також не втрачають можливості навчатись під час місій технічної підтримки, що їх організовують на майданчику ВП ЮУАЕС.

Усі заходи такого рівня — це можливість здобути новий досвід, знання та налагодити співробітництво з усіма членами організації. Зазвичай такі заходи включають в себе програми навчання з англійської мови, психологічні методики та настанови, а також підготовчу частину щодо методик роботи організації.

Сьогодні атомна енергетика є чи не найперспективнішою галуззю в сучасному світі і наша молодь демонструє живий інтерес до неї та бере активну участь у різних заходах, які дають можливість доступу до нової інформації та встановлення атмосфери співпраці і розвитку, як на рівні індивідуального професіоналізму, так і на рівні нашого підприємства, компанії та Всесвітньої асоціації операторів АЕС».

Джерело

Читать ещё:  Южноукраїнськ - На порядку денному - тарифи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *