Ваші дії під час вимагання поліцією ковідного сертифікату

До уваги всіх громадян та працівників будь-якої сфери. Опишемо ваші дії під час вимагання поліцією ковідного сертифікату.

✔ Найперше ви повинні розуміти самі і доносити поліції чи іншим особам (роботодавцям, перевізникам і тд.) інформацію про те, що наказ, який випустив МОЗ чи постанова Кабміну порушують конституційні права і свободи людини.

Стаття 8 КУ. Конституція України має найвищу юридичну силу! Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй!

Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.

За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність! Це чітко описано у статті 60:

Стаття 60. Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази.

✔ Далі опираєтесь на статтю 391 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я».

Стаття 39-1. Право на таємницю про стан здоров’я

Пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров’я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні.

Забороняється вимагати та надавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування пацієнта.

Та статтю 286 Цивільного кодексу України.

Стаття 286. Право на таємницю про стан здоров’я

1. Фізична особа має право на таємницю про стан свого здоров’я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при її медичному обстеженні.

2. Забороняється вимагати та подавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування фізичної особи.

3. Фізична особа зобов’язана утримуватися від поширення інформації, зазначеної у частині першій цієї статті, яка стала їй відома у зв’язку з виконанням службових обов’язків або з інших джерел.

4. Фізична особа може бути зобов’язана до проходження медичного огляду у випадках, встановлених законодавством.

Ці статті захищають Ваше право на таємницю про стан здоров’я.

Читать ещё:  Хто і як заробляє на атомному теплі в українських атомоградах

✔ Поліція не уповноважена перевіряти ковідні сертифікати в людини! В Законі України «Про поліцію» відсутні такі повноваження! Поліція не має права перевіряти їх, бо це перевищення службових повноважень поліцейських. А це стаття 365 Кримінального Кодексу України.

Стаття 365. Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу

1. Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб, — карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування, — караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, — караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

✓ Задайте їм запитання: «Назвіть статтю Закону України «Про поліцію» , де ви уповноважені таке робити»? Її немає!

Посилання на постанову Кабміну поліцейським є безпідставним, бо вона суперечить Конституції України і його повноваження прописані не в постанові Кабміну а в Законі України «Про поліцію»!

Читать ещё:  Глава полиции Николаевской области покинул должность

Будь-яку інформацію про стан мого здоров’я поліція може отримати тільки за ухвалою суду.

✓ Якщо захочуть скласти на Вас протокол (жодні заяви не підписувати), викликаємо слідчу оперативну групу (СОГ) і складаємо заяву про злочин (вчинення кримінального правопорушення за статтею Кримінального кодексу України «Про перевищення владних або службових повноважень працівником правоохоронного органу» стаття 365. Це передбачає посадку в тюрму!

✓ Зберігаймо спокій і вчимося захищати свої права і свободи, на які зараз активно посягають!

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *