Южноукраїнськ. До перемоги – через три мости

18-19 вересня у Києві відбувся 11-й work.ua Київський півмарафон 2021, на старти якого на різних дистанціях вийшли 6170 бігунів з України та з-за кордону. 93 з них – спортсмени, які представляли Дирекцію та відокремлені підрозділи НАЕК «Енергоатом» та бігли у жовтих футболках EnergoAtomRun. Це не лише найбільша кількість наших учасників за всю історію подібних марафонів: цьогоріч дистанції долали представники всіх без винятку АЕС України. У забігу також взяв участь віцепрезидент Енергоатома Хартмут Якоб, який здобув 8-е місце на дистанції 10 км у своїй віковій категорії.

Для багатьох це був перший офіційний забіг подібного масштабу. На фініші наші бігуни вибороли 18 хвилин, які принесли їм омріяну заслужену перемогу в командному заліку над сімома командами сильних та знаних легкоатлетів з різних міст України.

До складу команди Енергоатома у командному забігу 4х21 км увійшли четверо бігунів — В’ячеслав Оголенко (ВП ЮУАЕС), Станіслав Харечко (ВП РАЕС), Владислав Онопрієнко та Євген Данильчук (представники ВП НТЦ).

Стартувавши на Контрактовій площі, учасники змагань пробігли мальовничим, хоча й дощовим того дня Києвом, через три мости – Метро, Гаванський та Парковий, і після повернення на правий берег річки Дніпро фінішували на Контрактовій площі. Южноукраїнець В’ячеслав Оголенко прибіг до фінішу першим, показавши найкращий результат серед учасників командного забігу.

Команда Южно-Української АЕС, до складу якої, зокрема, увійшли члени міського Клубу любителів бігу «Пульс» В’ячеслав Оголенко (електричний цех), Альона Кислиця (відділ охорони здоров’я), колишній працівник електричного цеху, а наразі пенсіонер підприємства Олександр Булинін та Тетяна Паламарчук з хімцеху, стала частиною корпоративної команди НАЕК «Енергоатом» на цьому старті.

Старший черговий електромонтер служби експлуатації другої черги електричного цеху В’ячеслав Оголенко, хоча з дитинства і займався спортом – футболом та спортивним орієнтуванням, завзятим спортсменом ніколи себе не вважав, а бігати взагалі почав суто в оздоровчих цілях 2016 року. Було не завжди легко, починав буквально з дистанцій в один-два кілометри, але побачивши позитивний результат для організму, потроху почав збільшувати навантаження та довжину бігового маршруту.

Читать ещё:  Южноукраїнськ - Нові старти, нові перемоги

Члени міського Клубу любителів бігу запросили його приєднатися до їхнього, на жаль, невеличкого колективу, а згодом запропонували взяти участь у змаганнях. Через пів року зайнять бігом, він уже взяв участь у своєму першому півмарафоні, отримавши велике задоволення. Того ж року В’ячеслав виборов друге місце у традиційному легкоатлетичному пробігу до Дня енергетика. Це додало йому наснаги йти до наступних стартів і далі насолоджуватися бігом у своєму комфортному темпі і радіти покращенню здоров’я та зовнішнього вигляду.

Розповідаючи про півмарафон, В’ячеслав зізнається: «Показав не найкращий свій результат, адже того ж місяця у мене було ще два дуже серйозних старти, відчувалася втома. Але все-таки радий та задоволений, що зміг мобілізуватися, та ще й допомогти команді, не підвів тих, хто в мене вірив, довіривши захищати честь команди НАЕК «Енергоатом»». Ділиться спортсмен і своїми планами на найближче майбутнє: є мрія спробувати взяти участь у забігу десь за кордоном, звичайно ж, показати добрий результат, закінчивши таким яскравим акордом цьогорічний біговий сезон.

Завдяки своєму приємному та корисному хобі В’ячеслав вже може назвати себе модним зараз виразом «спортивний турист», адже вже біг він і в Угорщині, і в Словаччині, і в Чехії, і сподівається такий спортивний туризм продовжувати.

Шлях В’ячеслава до гарної фізичної форми та розуміння ролі фізкультури і спорту в своєму житті не був рівним та легким: він починав бігати, і покидав, знову починав, і знову щось відволікало. Але знайшов сили, переборов період адаптації, болю у м’язах, бажання ще повалятися на дивані, і має результат. «Дуже сумно бачити, — розповідає він, — як мало в нашому місті любителів бігу. Хотілося б, біжучи свій щоденний маршрут, зустрічати багато таких же, як і я, звичайних людей, які підхопивши свій особистий ритм, хто повільно, а хто потужно, та все-таки біжать поруч зі мною. Або хоча б, як і я, йдуть вранці на роботу, а ввечері з роботи пішки, насолоджуючись неважким фізичним навантаженням, яке заряджає тебе на весь день.

Читать ещё:  Южноукраїнськ. ШАНОВНІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ ВЧ 3044 НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ!

Хотів би також висловити велику подяку адміністрації та профспілці нашого підприємства і НАЕК «Енергоатом» за розуміння і підтримку спортсменів. Сподіваюся, наші ряди будуть поповнюватися, адже спорт – це добра та корисна справа, яка надихає людей на здорове та продуктивне життя».

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *