Южноукраїнськ — Котрий місяць не вщухають пристрасті навколо теми кадрової політики міського голови Онуфрієнка В.В. та його команди.

З 27.07.2021  вступила в законну силу Постанова Одеського Апеляційного суду  по справі  №400/4353/20 щодо зобов’язання виплатити заробітну плату Волчко Х.Д.  190 487,55 грн. Проте дані кошти до сих пір  не виплачені всупереч рішенням суду. Працівники  виконавчого комітету довгий час прикривались касаційною скаргою, проте і ту «з тріском» повернув Верховний Суд, як безпідставну. Питання в тому, кому це так потрібно, затягувати цю справу? Розказувати, що Касаційна скарга ЗУПИНИЛА рішення Апеляційної інстанції.

На початку року депутатами міської ради для кожного управління виділяються кошти на весь рік на фонд оплати праці відповідно до штатного розпису та розпорядження міського голови щодо граничних норм щомісячних премій.  Виявляється є найголовніша УМОВА – в межах економії фонду оплати праці. Тобто, хочеш понаднормову премію – створи економію! Гарний лозунг для працівників бюджетної сфери.

Виявляється, посадові особи не змогли придумати нічого кращого, ніж просто не платити заробітну плату , в даному випадку Волчко Х.Д. Чим не економія? Працівники департаменту самовільно собі нараховували премії 200-240%, які щомісячно перевищували граничні норми (до 100%).  Результат такої господарської діяльності на кінець року – залишок фонду оплати праці 17 тис.грн. і заборгованість по заробітній платі директора близько 240 тис.грн. Це при умові, що протягом року були вакансії, від яких теж була економія в бюджеті.

Питання в тому, хто цю «дірку» залатає в бюджеті?! Чи буде міська рада територіальної громади вимагати пояснень від очільника міста за самоуправство посадових осіб, які підпорядковані першому заступнику та міському голові.

Даний резонанс потягнув за собою відкриття ще двох кримінальних справ щодо невиплати зарплати та невиконання рішення суду, а також необхідність перерахунку всіх гарантованих виплат директору департаменту Волчко Х.Д. у 2021 рік, які технічно і по закону пов’язані з виконанням даного рішення. А ще ж є поняття своєчасності здійснення виплат зарплати та індексації за несвоєчасну виплату, про що вже замислюється Волчко Х.Д. «Що далі в ліс, то більше дров». Правду кажуть, що час це гроші, шкода, що в даному випадку,  про бюджетні.

Читать ещё:  Британія вирішила дати свої танки Україні, - ЗМІ

Дивлячись, як громади навколо Южноукраїнська за допомогою субвенції будують, спортзали, амбулаторії, дороги, а наша громада прославляється в Києві гучними безпідставними справами щодо порушень міським головою Кодексу Законів про Працю, хочеться подарувати йому кошик знань, а людям навколо — терпіння. Робімо висновки!

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *