ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ДЕЛЕГАЦІЯ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЧНОМУ ФОРУМІ

В місті Києві 14 вересня 2021 року відбувся Міжнародний Електроенергетичний форум щодо обговорення основних трендів цифрової трансформації в галузі енергоефективності під час панелі Smart Energy Town, організатором якої є Асоціація малих міст України. В роботі цього форуму за дорученням міського голови взяла участь делегація Южноукраїнської територіальної громади, до складу якої увійшли заступник міського голови Юрій Сіроух, начальник управління житлово-комунального господарства Володимир Божко, та головний спеціаліст відділу інвестицій управління економічного розвитку Людмила Тарба. Основні теми форуму — сучасні інструменти для залучення фінансів та інвестицій в громади, механізми державно-приватного партнерства, банкові кредити для громад та лізинг як форма фінансування інвестиційних проектів.

Делегацією відвідано Міжнародний Електроенергетичний Форум за участю представників Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Міністерства енергетики України, Міністерства розвитку громад та територій України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Асоціації “Енергоефективні міста України”, фінансових установ, а також успішних міжнародних компаній.

В процесі панельної дискусії Юрієм Сіроухом спільно з членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Ольгою Бабій та заступником міністра енергетики України Ярославом Демченком обговорювались питання щодо зеленого тарифу на нетрадиційні та відновлювальні джерела енергії. Ольга Бабій зазначила, що біогазова енергетика як одна зі складових зеленої енергетики, дуже важливий сегмент для України. Цей сегмент буде мати державну підтримку, зменшення зеленого тарифу в цьому сегменті не планується. Також велись обговорення з першим заступником міністра розвитку громад та територій України Василем Лозинським щодо фінансового лізингу на придбання комунальної техніки.

Крім того, в ході форуму Юрієм Сіроухом велись перемовини з представниками  державних та міжнародних компаній щодо розміщення їхніх виробничих потужностей на території Южноукраїнської територіальної громади.

Читать ещё:  В Одессе обокрали музей старинного оружия

Форум відбувся на досить високому рівні в доброзичливій та невимушеній обстановці.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *