Южно-Український енергокомплекс у серпні. Виробничі показники

Відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» у серпні вироблено 1 млрд 246 млн 200 тис. кіловат-годин (кВт-год) електроенергії.

Щоб отримати таку кількість електроенергії на тепловій електростанції слід було б спалити 351 млн кубометрів природного газу чи 462 тис. тонн донецького вугілля, що супроводжувалося б викидами в атмосферу 612 тис. тонн чи 1 млн 276 тис. тонн вуглекислого газу.

Внесок Южно-Української АЕС у загальний місячний виробіток енергокомплексу склав 1 млрд 238 млн 900 тис. кВт-год, Ташлицької ГАЕС — 6 млн 500 тис. кВт-год, Олександрівської ГЕС – 800 тис. кВт-год.

Протягом місяця другий енергоблок Южно-Української АЕС працював у заданому режимі. Після завершення поточного ремонту 6 серпня до нього приєднався третій енергоблок. На першому енергоблоці 9 серпня розпочато планово-попереджувальний ремонт з перевантаженням палива тривалістю 104 доби.

Гідроагрегати №1 і №2 Ташлицької ГАЕС до 20 серпня перебували у поточних ремонтах, після завершення яких успішно працювали за диспетчерським графіком енергосистеми України. Перший гідроагрегат Олександрівської ГЕС через низькі витрати води в річці Південний Буг до 17 серпня перебував у резерві, після чого був виведений у плановий ремонт. Другий гідроагрегат Олександрівської ГЕС до 25 серпня працював згідно зі встановленим графіком несення навантаження, після чого також був виведений у ремонт, згідно із заздалегідь погодженою заявкою.

Радіаційний фон на промисловому майданчику ЮУАЕС у серпні перебував на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску АЕС. На 1 вересня 2021 року він складає 0,09 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище протягом місяця не перевищували встановлених допустимих значень.

З початку року ВП «Южно-Українська АЕС» вироблено 11 млрд 961 млн 400 тис. кВт-год електроенергії, з початку експлуатації – 627 млрд 24 млн 722 тис. кВт-год.

Читать ещё:  Южно-Український енергокомплекс. Виробничі показники січня

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном безкоштовної «гарячої лінії» 0-800-500-107 та телефоном-автовідповідачем (05136) 4-29-93.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *