На ЮУАЕС розпочався семінар з кібербезпеки

9 серпня на Южно-Українській атомній електростанції розпочався віртуальний семінар з обміну технічним досвідом щодо передової практики у сфері кібербезпеки. Захід організовано за підтримки управління радіологічної безпеки США.

Слухачами семінару стали понад 30 фахівців з міністерств і відомств центральних органів виконавчої влади, закладів вищої освіти, медичних служб, підприємств-ліцензіатів, які здійснюють діяльність у сфері використання ядерної енергії та поводження з радіоактивними відходами. «Багато учасників заходу не є фахівцями з кібернетичної безпеки, але вони повинні мати первинні знання з пропонованого напряму. Це допоможе у подальшій роботі. Наприклад, ті ж лікарі, вони є відповідальними у своїх медичних закладах за створення та підтримання ефективної системи фізичного захисту, за технічний захист інформації», — зазначив Віктор Пащенко, заступник начальника управління з питань ядерної захищеності та гарантії ДІЯРУ.

Учасникам курсу розкриють загальні поняття та принципи кібербезпеки, загрози, які існують у цій царині; нададуть і приклади щодо конкретних випадків кібернетичних атак та алгоритми боротьби з ними. Не менш важливим буде представлення основного законодавства України з кібербезпеки, що має виконуватися всіма суб’єктами діяльності в галузі використання ядерної енергії, а також надання детальної інформації щодо рекомендацій МАГАТЕ з ядерної захищеності.

Семінар проводиться в рамках програми підвищення захищеності джерел іонізуючого випромінювання, що впроваджується в Україні вже багато років за підтримки міністерства енергетики Сполучених Штатів Америки. У зв’язку з пандемією коронавірусу інструктори й лектори зі США та Канади навчатимуть дистанційно. Захід триватиме 3 дні. Після його завершення слухачі отримають сертифікати.

Джерело

Читать ещё:  Минздрав может уже 8 апреля закрыть рынки, которые неделю назад разрешил открыть

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *