Будівники нашого міста: Юрій Нагулко. Робить своє життя сам і не бере участі в чужих проєктах

Менше ніж за місяць Україна буде святкувати День будівельника. Місяць сплине швидко…та наша редакція підготувала для вас цікаві інтерв’ю з людьми які будували наше місто, без яких наш рідний Южноукраїнськ не був би таким яким він є зараз!

Розпочати наш цикл статей про будівників міста, ми вирішили з людини неймовірного масштабу, з людини без якої не було б другого блоку ЮУ АЕС та й багато чого. Мова йде про  Заслуженого художника України, а в минулому будівельника нашого міста – Нагулко Юрія Олександровича.

Юрій Олександрович народився на Рівненщині, але й наше місто вважає рідним. Адже нині столичний житель, приїхав з Донецька до Южноукраїнська ще в  далекому 1977 році. На той час Юрій Олександрович закінчив Український інститут інженерів водного господарства, та почав кар’єру у Южноукраїнську за фахом. Працював спочатку майстром. Та з часом став президентом великої будівельної компанії міста ПрАТ «Юженергобуд», потім головою правління.

Ми поспілкувалися з цим видатним чоловіком телефоном та Юрій Олександрович волів більше говорити не про минуле, а про сьогодення. А сьогодні це відомий у світі художник. Його картини знаходяться не лише в багатьох музеях та колекціях України, а й в приватних колекціях по всьому світу. За його плечима  декілька десятків персональних виставок у різних країнах світу. Багато робіт виконано в індивідуальному стилі. Художник називає його – «Юризм» (нанесення фарби не пензлем, а мастихіном)

Кажуть, що  «талановита людина талановита у всьому», але ми якось звикли що мова іде, все ж таки, суто про творчі напрямки. Та не часто зустрінеш коли успішний бізнесмен, кар’єра якого пов’язана з технічною спеціальністю, досягнувши висот, круто змінює своє життя та стає відомим у творчій професії!

Читать ещё:  "Они просили воды". Данилов решил пошутить над страдающим от затопления Крымом

Тож ми спитали в Юрія Олександровича, чому він залишив будівництво та подався в художники?


Нагулко Ю.О.: Я досягнув в будівельній галузі всього чого хотів, мені вже не було куди рости. Тому й стало не цікаво. А от як художник я мав ще великий люфт, який треба було надолужити.

Южбудньз: Тобто якійсь час ви були художником і будівельником одночасно? Як ви встигали?

Нагулко Ю.О.: Завжди встигав. Після роботи, в годин вісім-дев’ять, йшов у свою студію в Палац культури. Коли я малював – розслаблявся після напруженого робочого дня, це були приємні вечірні часи. Але іноді й в майстерню приходили люди із робочими питаннями.

Я все встигав тоді – і добре робити свою роботу і малювати. Як би я погано робив би свою роботу, не було б Ташлика. З цим було не просто, приходилося пояснювати й людям, й можновладцям про необхідність Ташлицької ГЕС, сидіти по ночах в прийомній Прем’єра.

Все що я роблю, намагаюся робити як найкраще, як би важко не було та хто що б не казав. Говорять різне… а людина має добре робити свою справу.

Але то все минуло, давайте про теперішнє.

Южбудньз: З радістю! Розкажіть про ваш творчий шлях.

Нагулко Ю.О.: У творчості до 2014 року моєю темою була духовність, а після 2014-го українська тема. Я влаштовую багато виставок і в Україні та за кордоном, і люди хочуть бачити мої картини саме з цієї теми.

Вчора (13/06/21) я повернувся з Дніпра де працював над великим проєктом.

Южбудньюз: Тобто зараз берете участь у проєкті в Дніпрі?

Нагулко Ю.О.: Ні, не беру участь. Це мій власний проєкт. В роботі я одинак, не люблю загальні виставки, не люблю брати участь в чужих проєктах, а створюю власні. Зараз я роблю декілька серйозних проєктів у великих містах України.

Южбудньюз: Які саме міста?

Нагулко Ю.О.: Зараз це Київ, Дніпро, Житомир та Рівне.

В Києві робимо арт-проєкт в якому залучений ще й театр, музика, пантоміма.  Там будуть 9 величезних картин. Сім вже готові, залишилося дві. Зараз робиться дизайн вежі в якій в кам’яних нішах будуть мої картини. Це величезна робота, але це буде постійно діюча виставка моїх полотен, моя Сикстинська капела.

 Южбудньюз: А коли експозиція почне працювати?

Нагулко Ю.О.: Орієнтовно всі ремонтні роботи мають закінчитися десь у жовтні поточного року.

Южбудньюз: Завершуючи наше інтерв’ю, хотілось би почути від такої  успішної людини, як ви, якійсь поради та побажання жителям Южноукраїнська.

Нагулко Ю.О.: Я бажаю вам розвитку. Не скаржитися на життя, а робити життя. Мій девіз: «Як людина дивиться на світ, так і світ дивиться на неї» Будьте крепкі!

Літо 2019

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *