На Южно-Українській АЕС привітали спортсменів збірної Енергоатома, яка здобула срібло в Болгарії

28 липня т.в.о. генерального директора ВП ЮУАЕС Ігор Полович і очільник первинної профспілкової організації енергокомплексу Сергій Снітков привітали фізкультурників енергокомплексу, які виступали в складі збірної українських атомників на 17-му Міжнародному фестивалі робітничого спорту в Болгарії. У спортивному святі взяли участь близько 800 учасників з 6 країн Європи. Наша збірна здобула друге командне місце.

Сергій Снітков, якому пощастило бути свідком спортивних баталій на болгарському курорті, поділився враженнями: «Це було щось неймовірне. Ми відчули справжнє свято спорту. Наші спортсмени гідно представили ВП ЮУАЕС, Енергоатом і Атомпрофспілку в цілому». Своєю чергою Ігор Полович побажав спортсменам подальших успіхів у наступних змаганнях.

За підтримки Атомпрофспілки до складу спортивної делегації НАЕК «Енергоатом» увійшли 44 представники компанії з усіх атомних станцій України, у тому числі 13 працівників з южно-українського майданчику: футзалісти Денис Максимчук, Дмитро Кузьо, Ігор Недяк, Іван Гречаний (всі РЦ-1), Максим Сапай, Сергій Кокол (обоє СНВО), Алік Андрєєв, Роман Марченко (обоє АТГ), які вперше стали бронзовими призерами турніру; плавці Людмила Боголюб, Тетяна Коломійчук (обидві СК «Олімп) та Євген Муляр стали срібними призерами; гирьовик Микола Морозов (СНВО) – чемпіон фестивалю в особистій та командній першостях та Михайло Костюченко (АУП) — у складі команди з перетягування канату посів 4-те місце.

Збірна, яка формується за результатами змагань Спартакіади фізкультурних організацій галузі, бере участь у фестивалі спорту, починаючи з 2009 року. У підсумку команда завжди входила до шістки лідерів на рівні команд з Болгарії, Росії, Білорусі, Сербії, Угорщини та інших держав, а останні два фестивалі — у 2019 та 2021 роках — ставала срібним призером у командному заліку, поступаючись тільки команді-господарю СК «АЕС Козлодуй».

Читать ещё:  На Южно-Українській АЕС завершено загальностанційне протиаварійне тренування. Фото

Представники ВП ЮУАЕС зробили великий внесок у здобутки збірної. У 2018 році в складі команди було 9 працівників і вона посіла 3-е командне місце, в 2019-му южноукраїнців було 19 осіб (найбільше з представників інших АЕС) і команда вперше стала другою. Тоді відзначились футзалісти (капітан команди Іван Гречаний), плавці Олександра Дозорцева, Тетяна Коломійчук, Євген Муляр (ЕРП), гирьовики Микола Морозов, Микола Завалій (АУП), шашистка Світлана Савченко (АТГ), баскетболісти Михайло Костюченко (АУП), Антон Пономарьов (СНРтаПЕ), Володимир Селезньов і Сергій Гладкий (обоє ЦПРВ).

Фестиваль проводиться з ініціативи Болгарської робітничої федерації «Спорт і здоров’я» з 2003 року. До програми змагань включено більш як 20 видів спорту, багато з яких проходить на відкритому повітрі та безмежних пісках пляжів чорноморського узбережжя. У Фестивалі, зазвичай, беруть участь від 30 до 60 команд з 10-20 країн світу загальною кількістю від 800 до 1500 учасників, у залежності від політичних, економічних та епідеміологічних ситуацій в світі.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *