На Южно-Українській АЕС розпочалася планова перевірка Держатомрегулювання

Державна інспекція ядерного регулювання України з 19 липня почала комплексну перевірку ВП ЮУАЕС на дотримання вимог радіаційної та ядерної безпеки. Комісія вивчатиме виконання підприємством умов ліцензій на експлуатацію ядерної установки, дотримання норм і правил під час впровадження Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки.

Перевірятимуться заходи, що визначені за результатами періодичної переоцінки й аналізу безпеки енергоблоків, з управління старінням елементів і конструкцій, поводження з радіоактивними відходами. Комісія переглядатиме й стан розробки експлуатаційної та аварійної документації. Під час перевірки будуть відвідуватись виробничі приміщення та спецкорпуси енергоблоків №1 та 3.

Як повідомив заступник директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок ДІЯРУ Валерій Бугай, подібна інспекція — плановий захід, проводиться раз на рік і триватиме до 23 липня. За результатами перевірки буде сформовано акт. У разі виявлення суттєвих порушень оформлюватиметься припис.

Джерело

Читать ещё:  На Южно-Українській АЕС успішно завершилась інспекція МАГАТЕ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *