Мінекології відмовило «Енергоатому», який просив підняти рівень води Олександрівського водосховища до позначки 20,7 м

Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів відповіло відмовою підприємству «НАЕК «Енергоатом», яке просило дозволу підняти рівень Олександрівського водосховища. Як відомо, у разі підняття рівня води затопленим би виявився острів «Гардовий», що має козацьке минуле.

Нагадаємо, «Енергоатом» просив підняти рівень води у водосховищі до рівня 20,7 м, а зараз рівень становить 16 м. У Мінекології підрахували, що підняття рівня до нової відмітки спричинить додаткове затоплення 54 га суші.

Також у міністерстві повідомили, що заявник – «Енергоатом» — не подав вичерпний перелік документів для узгодження питання. Наприклад, Мінекології не отримало звіт з оцінки впливу на довкілля, оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля тощо.

«Відмовляємо у видачі висновку з оцінки впливу на довкілля Державному підприємству «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» планованої діяльності із «Завершення будівництва Ташлицької ГАЕС у складі гідроагрегатів №№3-6 з поетапним підвищенням нормального підпірного рівня (НПР) Олександрівського водосховища на р. Південний Буг до позначки +20,7 м» у зв’язку із поданням суб’єктом господарювання неповного пакету документів», — йдеться у висновку міністерства.

Нагадаємо, що для завершення будівництва Ташлицької ГАЕС необхідно підняти рівень води в Олександрівському водосховищі. Це, в свою чергу, приведе до затоплення частини територій національного парку Бузький Гард. Миколаївські активісти та небайдужі мешканці проти цього.

Раніше повідомлялося, що активісти та ветерани ООС/АТО прикували себе ланцюгами на Гардовому острові, щоби звернути увагу на ризик затоплення частини Національного природнього парку «Бузький Гард» в разі підняття води в Олександрівському водосховищі.

Источник

Читать ещё:  Игрушки сомнительного качества: что лучше не покупать детям. Названы три категории.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *