На бризкальних басейнах ЮУАЕС тривають комплексні передпускові роботи

У рамках введення в роботу першого пускового комплексу проєкту реконструкції системи технічного водопостачання Южно-Української АЕС на бризкальних басейнах і насосній станції тривають передпускові роботи. Зокрема, постановка під напругу електротехнічного обладнання насосної станції, подання напруги на електродвигун насосного агрегату та перевірка його робочих характеристик, розбирання тимчасової греблі для того, щоб з’єднати будівлю насосної та Ташлицький ставок-охолоджувач. Роботи в розпалі.

«У нас щодня — нова маленька перемога, — каже начальник управління капітального будівництва ВП ЮУАЕС Павло Вірич. – Учора, 25 травня, о 16.51 поставлено під напругу один з трансформаторів підстанції «Бризкальна». Нині розпочалась роздача напруги на об’єкт. Паралельно готуємо наступний етап — подання напруги на комплектний розподільчий пристрій 6 кіловольт, з якого живитимуться основні двигуни насосних агрегатів. А з КРП 0,4 кВ, яку теж запустимо, подаватимемо напругу на допоміжні системи обладнання. Сьогодні плануємо поставити під напругу устаткування будівлі насосної. Залишились останні штрихи – налагоджувальні та випробувальні роботи».

Після подання напруги фахівці мають перевірити робочі характеристики електродвигуна 6 кВ на холостому ходу, зокрема, його працездатність, напрям обертання, температурні режими. Наступний етап — стикування двигуна з насосним агрегатом і готовність самого агрегату до роботи в зв’язці з бризкальним басейном. До речі, перший пусковий комплекс системи техводопостачання працюватиме двома насосами та двома бризкальними басейнами.

На будівельному майданчику присутній представник фірми-виробника насосного обладнання «TM.P. S.p.A — Termomeccanica Pompe» (Італія). Він виконує шеф-монтаж і перевіряє виконавчу документацію насосного устаткування. Наступний крок — проведення комплексу випробувань головного агрегату.

Добігають кінця й роботи на підвідному каналі. Нині тут розбирають тимчасову греблю для того, щоб з’єднати будівлю насосної та Ташлицький ставок-охолоджувач. За словами Павла Вірича, цю роботу будівельники мають закінчити за 2-3 дні.

Источник

Читать ещё:  Кабмин уменьшит размер субсидий на оплату услуг ЖКХ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *