На ЮУАЕС розпочала роботу комісія з перевірки стану ядерної безпеки

24 травня у ВП ЮУАЕС розпочала роботу комісія ДП «НАЕК «Енергоатом» з перевірки поточного стану ядерної безпеки. Представники Дирекції компанії оцінюватимуть діяльність підприємства протягом тижня.

Стан ядерної безпеки у відокремлених підрозділах НАЕК «Енергоатом» перевіряють раз на два роки. До складу комісії входять інспектори та начальники відділів дирекцій компанії за напрямками. Це відомча перевірка, яка має на меті оцінити, як у відокремлених підрозділах дотримуються вимог норм та правил з ядерної безпеки.

Павло Лашевич, голова комісії, заступник директора з ядерної та радіаційної безпеки дирекції з ЯРБ НАЕК «Енергоатом»: «Ми працюємо згідно з типовою програмою перевірки. Напрямки нашої роботи добре відомі, але є певні зміни в регулюючій та нормативній базах, тож наше завдання – перевірити, як на АЕС підтримують ядерну безпеку з огляду і на це. Щоб результат роботи комісії був об’єктивним, спілкування має бути максимально відкритим. Я сподіваюсь, що висновки комісії підтвердять високий стан ядерної безпеки і відповідність діяльності ЮУАЕС тим високим вимогам, які висуваються в наш час до ядерних об’єктів».

Джерело

Читать ещё:  Як легалізувати автомобіль на евробляхах згідно нового закону

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *