На Запоріжжі за зверненнями зоозахисників поліція відкрила кримінальне провадження — МВС України

Наприкінці січня 2021 року волонтери, які через соціальні мережі прилаштовують безпритульних тварин, звернули увагу на жителя Енергодара. Він активно відгукувався на оголошення та забирав тварин додому.
Коли таких випадків назбиралося більше п’яти, зоозахисники вирішили перевірити, в якому стані утримуються тварини. Проте, новий хазяїн відмовився їх показати, заявивши, що вони відсутні з різних причин.
Волонтери прийшли за адресою мешкання чоловіка. Він поводився агресивно і до квартири нікого не впустив. Пізніше, чоловік повернув одне кошеня, але стан тварини свідчив, що з ним поводилися жорстоко. За словами зоозахисниці, тварина була дуже виснаженою, з вирваними кігтями, пораненнями та порізами. Знадобилась невідкладна допомога ветеринарів.
Відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального проступку, визначеного в ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції, фігуранту загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.
На Запоріжжі за зверненнями зоозахисників поліція відкрила кримінальне провадження - МВС України
Читать ещё:  15 июля 2021. В Первомайске объявлен месячник борьбы с амброзией

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *