Водій автотранспортного господарства ВП ЮУАЕС врятував з вогню літнє подружжя

Водій автотранспортного господарства (АТГ) Южно-Української АЕС Олександр Костюк під час пожежі допоміг врятувати з вогню літнє подружжя — Любов та Володимира Тригубів, які мешкають в смт Костянтинівка, що поряд з містом-супутником ЮУАЕС (входить до Южноукраїнської ОТГ).

Біда сталася 7 січня, на Різдво. Через коротке замикання зайнялося у прибудові до літньої кухні, де проживали бабуся з дідусем. Коли на допомогу поспішили сусіди полум’я вже вирувало. До приїзду пожежників Олександр Костюк, який одним з перших кинувся на порятунок, вивів з вогню бабусю. А далі, вже разом з іншими сусідами та рідними погорільців винесли з полум’я прикутого до ліжка, неходячого дідуся.

Згадуючи подію, Олександр більше хвалить сусідів та пожежників. Про свою участь розповідає мало та навіть буденно: «Бабуся стояла в дверному отворі. Не могла вийти. Виніс її  під руки. Сусіди кричать: ти гориш. Потушили мене. Потім забіг у хату рятувати діда. Уже внук  допоміг. Витягнули. От і все».

Більше про водія-рятівника можуть розповісти його колеги. «Це людина, яка завжди виручить. Справжній помічник, справжній товариш», — каже  водій АТГ ЮУАЕС Роман Тяжкун.

«Один з кращих наших працівників. Я не здивована його вчинком. Не можу уявити, щоб він пройшов повз чужу біду», — додає диспетчер АТГ Тетяна Добрінова.

«Мені приємно, що у нас працюють такі люди. Вважаю його героєм. А його вчинок – то правило нашого життя, нашого підприємства. Ми завжди готові прийти на допомогу: нашим колишнім працівникам, беручи участь у акції «Ветеран», діткам у скрутних життєвих обставинах, збираючи речі та гроші для центру дитячої реабілітації, військовим на передовій, ремонтуючи бойову техніку», — зазначає  начальник колони АТГ Павло Гавва.

Читать ещё:  З 2023 року в Україні стартувала обов'язкова програма пенсійного накопичення

Оцінили сміливість і безстрашність водія ЮУАЕС і рятувальники. «Свідомо піти без підготовки в осередок пожежі – це мужній вчинок.  Життя людей для нас найцінніше. Тому ми направимо на керівництво автотранспортного господарства атомної станції  лист з проханням щодо заохочення Олександра Костюка», —  повідомив заступник начальника загону з питань оперативного реагування та цивільного захисту 1-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України в Миколаївській області Євген Завалій.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *