Южноукраїнські атомники впевнені — бути поряд з дітьми треба не лише у свята

Напередодні Дня Святого Миколая представники Южно-Української АЕС відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Генеральний директор та голова профспілки вручили вихованцям солодкі подарунки, оглянули відремонтовані приміщення та новопридбану побутову техніку.

Тепер у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей (ЦСПРД) впевнені – мрії дійсно збуваються. Ремонту спортивної зали у закладі чекали багато років. Ситуація зі старою підлогою була критичною. Виручив генеральний директор Южно-Української АЕС Володимир Лісніченко. Він, будучи у статусі депутата обласної ради, спрямував кошти передбачені на здійснення депутатських повноважень, у ЦСПРД. Це дало можливість замінити 180 м2 підлоги у спортзалі, а також відремонтувати класну кімнату та кімнату відпочинку для старших вихованців. «З і ініціативи та за допомогою Володимира Лісніченка нам вдалося акумулювати  і освоїти  великі кошти. Наприкінці 2019 року було виділено 200 тисяч гривень для закупівлі матеріалу на оновлення підлоги у спортивній залі. Приміщення вже практично готове і для дітей це стане приємним подарунком. Цього року нам знову перераховано кошти у сумі 190 тисяч гривень. Їх ми використали для поточного ремонту двох кімнат. Він  для нас довгоочікуваний. Раніше за депутатські кошти В.Лісніченка нам вдалося замінити труби, сантехніку, вікна. Залишалося лише віднайти гроші на поточний ремонт, і знову допоміг генеральний директор ЮУАЕС», — розповіла директорка ЦСПРД Ярослава Мельник.

Спортивну залу у закладі використовують не лише для фізичних занять. У ній проводять свята, вікторини та розваги для дітей. Тому в оновленому приміщенні передбачили навіть невеличку сцену для виступів. У класній кімнаті та помешканні для відпочинку старшачків вирівняли підлогу, стіни, замінили двері, а ще майстри обіцяли сучасний декор.

Нову побутову техніку ще й не усю встигли розпакувати. Її також придбали завдяки Володимиру Лісніченку. Це три пральні та одна сушильна машина, прес для прасування, пароочищувач та потужний пилосмок. Вони зроблять перебування дітлахів у закладі комфортнішим, а роботу персоналу зручнішою. До цього обходилися двома старенькими апаратами та однією праскою. «Прання у нас кожен день. Понеділок – найважчий день. Збираються речі після купального дня, а зимою ж дітки, як капустинки, надіто на них багато. Окрім того, кожні 10 днів у нас заміна постільної білизни. З нашими старими машинками впоратись було дуже важко», — ділиться оператор пральних машин Олена Ткач.

Читать ещё:  Теленовини ЮУАЕС від 16.07.2021. Повний випуск

Ще одним подарунком від генерального директора АЕС цього року став ноутбук. Він дуже виручив в умовах дистанційного навчання, каже керівник закладу. Також в пам`яті 21 вихованця залишиться літній відпочинок, з яким допоміг профспілковий комітет Южно-Української атомної станції.

В день Святого Миколая, звісно, не обійшлося і без гостинців. Як з`ясувалося, кожен з гостей по дорозі до центру соціально-психологічної реабілітації дітей, зустрічав головного героя свята і брався йому допомогти. Тож, усі гості прийшли з привітаннями і солодкими подарунками.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *