У МОЗ КАЖУТЬ, ЩО НЕ ВИСТАЧАЄ МЕДИКІВ: У ПОЛЬЩІ ОЧІКУЮТЬ ПРИЇЗДУ ПОНАД ТИСЯЧІ ЛІКАРІВ, ЗОКРЕМА З УКРАЇНИ

До Польщі приїде тисяча іноземних лікарів боротися з Covid-19. За словами віцеміністра здоров’я Славоміра Ґадомського, реальний шанс матимуть лікарі, зокрема, з України.

«До Польщі приїде тисяча лікарів з-за кордону боротися з Covid-19», — пише «Dziennik Gazeta Prawna». Через пандемію коронавірусу, польське відомство здоров’я буде заохочувати до приїзду лікарів з-за кордону. Віцеміністр здоров’я Славомір Ґадомський заявив, що Польща відкрита на всіх іноземних лікарів, проте реальні шанси працевлаштування мають медики з-за східного кордону, перш за все з Білорусі та України, завдяки меншому мовному бар’єру, пише Польське радіо.

 

У розмові з виданням «Dziennik Gazeta Prawna» політик зазначив, що може йтися про понад тисячу осіб. На запитання, якою буде ціна «заохочення» лікарів, які мають боротися з COVID-19, віцеміністр звернув увагу на прогнозоване зростання витрат. «При 15 тисячах ліжок і відповідному числі лікарів, ми оцінили витрати приблизно на 100 мільйонів злотих (майже 22 мільйони євро) на місяць. Проте, кількість ліжок постійно зростає, додатково відкриваються тимчасові лікарні, щораз більше ліжок для пацієнтів із COVID-19 створюють у лікарнях першого рівня, тому й витрати зростуть. Сьогодні надто рано оцінювати», — сказав Славомір Ґадомський в опублікованому у вівторок інтерв’ю. Як він додав, у межах системи відбувається переміщення працівників, «але також є лікарі, які працюють поза системою», а крім цього, «ми можемо консолідувати роботу, наприклад, анестезіологів», — наголосив співрозмовник видання.

За його словами, в Польщі шукатимуть фахівців, які можуть приєднатися до боротьби з COVID-19. «Ми вже маємо декларацію, зокрема, 18 приватних лікарень, які пропонують додатково понад 1000 ліжок, з медичним персоналом. Будемо також заохочувати працювати іноземних лікарів», — зазначив віцеміністр. На запитання, яке число він має на увазі, політик відповів, що це навіть понад тисяча осіб. «Багато лікарів також проходить процедуру визнання свого диплома. Це люди, які раніше матимуть шанс працювати в Польщі», — пояснив Славомір Ґадомський. Як він додав, Міністерство здоров’я відкрите на всіх лікарів.

Читать ещё:  Живодеры в Николаеве продолжают убивать животных

«Проте, мабуть, реально шанс мають лікарі з-за східного кордону, передусім з Білорусі та України, передусім з огляду на менший мовний ба’рєр», — зазначив віцеміністр. Найбільш бажаними в Польщі є фахівці екстреної медичної допомоги та анестезіологи.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *