Южно-Українську АЕС відвідав народний депутат України Давид Арахамія

На Южно-Українській АЕС 7 жовтня побував народний депутат України, голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія. Разом з народним депутатом по 131 округу, до якого входить місто Южноукраїнськ, Артемом Чорноморовим та членами своєї команди він зустрівся з керівництвом енергетичного підприємства, відвідав блочний щит керування енергоблока №2, поспілкувався з начальником зміни станції.

За словами Давида Арахамії, це не перший його візит на ЮУАЕС. Відвідував її ще у студентські роки. Зауважив, що Южно-Український енергокомплекс – це один з найуспішніших проєктів в енергетичній галузі. Давид Георгійович впевнений, атомну галузь потрібно лобіювати, на що постійно звертає увагу народний депутат Артем Чорноморов. «Це найдешевший спосіб генерації електроенергії. Атомну галузь потрібно не лише захищати, а й розширювати. В деяких країнах Європи відмовились від атомної енергетики, і ми якраз зможемо зайняти цю нішу, транспортуючи електроенергію у Європу. Ми за те, щоб атомна індустрія в Україні розвивалася максимальними темпами», — зазначив він.

Відвідини атомної станції відбулися у рамках серії його поїздок Миколаївщиною у непленарні тижні. Їх мета – вивчити проблематику регіону та розв’язувати ці проблемні питання на рівні парламенту.

Президентом України Володимиром Зеленським ініційовано початок масштабної програми «Велике будівництво». Завдяки цьому проєкту будуються об’єкти інфраструктури по всій Україні. В рамках національної програми в Миколаївській області проводяться ремонтні роботи на соціально важливих об’єктах. За словами Давида Арахаміїї, під патронатом Президента України розробляється також концепція програми великого енергетичного будівництва. Це гідроелектростанції, нові атомні блоки, високовольтні лінії для транспортування електричної енергії в Європу.

На контролі народних депутатів будівництво понтонного моста через Південний Буг, який з’єднає селище Костянтинівку та село Богданівку. Отже, саме це місце стало наступною зупинкою Давида Арахамії, Артема Чорноморова та членів їхньої команди. Поромом делегація перебралася у Богданівку та оглянула під’їзні шляхи, які збудовано вже на 65%. Після завершення цих робіт приступлять до будівництва під’їзних шляхів з боку Костянтинівки.

Читать ещё:  Экс-министру энергетики Демчишину вручили подозрение

Зранку, 8 жовтня, Давид Арахамія відвідав дошкільний навчальний заклад №8 міста Южноукраїнська. Два блоки дитячого садочка «Казка» перебувають в аварійному стані. Нещодавно було виготовлено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію одного блоку будівлі. Проте державна експертиза виявила там цілу низку порушень. Отже справа не зрушується з місця. Давид Арахамія зі свого боку пообіцяв сприяти тому, щоб до відновлення дошкільного закладу долучилася держава. В той же час він зауважив, що влада міста використовує кошти Южноукраїнського бюджету нераціонально. І проєкт на реконструкцію «Казки», який коштував громаді Южноукраїнська півтора мільйона гривень, та ціла низка інших нереалізованих проєктів – яскраве тому підтвердження. За словами народного депутата України, розвиток міста залежить перш за все від самих южноукраїнців, оскільки 25 жовтня вони обиратимуть місцеву владу.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *