На ЮУАЕС запроваджують електронні розрахункові

На Южно-Українській АЕС змінюють схему інформування персоналу щодо нарахованої заробітної плати. Її переводять в систему електронних повідомлень. Перші сто добровольців, які надали свої дані і зголосились взяти участь у тестуванні модулю, вже оцінили нововведення. Основна частина працівників отримає електронні розрахункові у вересні.

Для цього необхідно заповнити формуляр, вказавши бажані канали зв’язку. Це може бути особиста або робоча адреса електронної пошти, Telegram, Viber, номер мобільного телефону. Каналів можна вказати декілька, інформація на кожен з них дублюватиметься. Табельники внесуть дані до спеціального модулю «контактні дані» в автоматизованій системі «Управління персоналом». Розсилка відбуватиметься автоматично відразу після розрахунку заробітної плати. Розробники модулю – інженери-програмісти служби інформаційних технологій ЮУАЕС Анатолій Деревйов і Сергій Юрченко. За словами їх керівника, начальника відділу розробок служби інформаційних технологій (СІТ) Дмитра Кротова, молоді інженери врахували все до найменших дрібниць. Учасники фокус-групи, які брали участь у тестуванні системи, назвали низку переваг електронних розрахункових: швидкість, зручність, інформативність, захищеність. На відміну від паперових аналогів, працівникові не доведеться чекати, поки його розрахункова після друку пройде шлях з відділу експлуатації і супроводу автоматизованих систем управління СІТ через управління кадрів, тебельників підрозділів, начальників дільниць, майстрів чи бригадирів. Тепер інформація надходитиме напряму. Це скоротить час і гарантуватиме конфіденційність. Крім того, в електронних розрахункових не буде кодів, всі статті нарахувань чи відрахувань розшифровані.

Наразі, поки триває етап впровадження, повідомлення надходитимуть лише на електронну пошту. За місяць-два доєднаються й інші канали зв’язку: Telegram, Viber.

Електронна альтернатива незабаром набуде популярності, переконаний заступник генерального директора ВП ЮУАЕС з кадрів і соціального розвитку Вячеслав Губа: «Згідно зі  ст.30 Закону про оплату праці, з кожною виплатою заробітної плати роботодавець має повідомляти працівника про суму нарахувань, відрахувань і до виплати. В нашому Колективному договорі цю вимогу до роботодавця розширено. Там сказано «письмово повідомляти». Тому наразі на кожного працівника розрахунковий лист друкується. Але час не стоїть на місці, інформаційні технології охоплюють все більше сфер нашого життя. Тож ми готуємо пропозицію щодо  внесення зміни до Колективного договору, а саме, до пункту 4.24, щоб повідомлення передавались або письмово, або електронними каналами зв’язку».

З переходом на електронний формат повідомлень зменшиться навантаження на табельників, які розповсюджують паперові розрахункові серед працівників своїх підрозділів. Крім того, в умовах карантину електронна розсилка – ще один бар’єр для запобігання розповсюдження коронавірусу.

Читать ещё:  На Одесчине прошли испытания новой украинской ракеты (фото)

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *