У Миколаївській області побудують овочеві теплиці та лінію для виробництва паливних брикетів

Проєкт будівництва овочевих теплиць і лінії з брикетування в Доманівській та Мостівській об’єднаних територіальних громадах Миколаївської області, який реалізує кооператив учасників бойових дій на Донбасі «Оберіг-Агро», активно підтримує місцева влада і місцевий бізнес.

В квітні поточного року члени кооперативу виграли грант Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC, Канада), весь цей час активно опановують тонкощі ведення бізнесу, вивчають господарські відносини, на початку серпня вже плануються будівельні та налагоджувальні роботи.

23 липня 2020 року члени кооперативу, а також Володимир Терновський, координатор грантового проєкту та Ірина Куприєвич, виконавча директорка Фонду «ЛАСКА», спеціалісти якого супроводжують імплементацію проєкту, зустрілись з головою Мостівської сільської об’єднаної територіальної громади Надією Бабанською.

«Згуртувати людей дуже важко. Хлопці — молодці, об’єднались. Ми розуміємо, що за кооперативами майбутнє, тому сприяння членам «Оберіг-Агро» в розвитку кооперативу в інтересах нашої громади», — підкреслила Надія Бабанська.

Під час зустрічі сторони обговорили питання стійкого розвитку кооперативу, сировинної бази, збуту та можливої співпраці.

Учасники кооперативу зіткнулися з масою технологічних і організаційних труднощів. Зокрема, енергозабезпечення лінії з брикетування виявилося непростим завданням, однак голова правління місцевого СПРАТ «Україна» Олександр Сіроштан погодився допомогти кооператорам-початківцям у цьому питанні.

Потужність лінії з брикетування – 250 кг паливних брикетів на годину, отже у новому паливному сезоні мешканці регіону будуть мати можливість використовувати альтернативне паливо. У зимовий сезон у теплицях члени кооперативу планують вирощувати зелень, а потім овочі.

Минулого тижня з робочим візитом голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Стаднік відвідав Доманівську об’єднану територіальну громаду, якого зацікавила пропозиція створення бійцями АТО пілотного проєкту.

Джерело

Читать ещё:  Европа бросила вызов монополии США в платежных системах: что такое European Payment Initiative

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *