Люди АЕС. Євген Солтанов, бригадир – помічник майстра цеху дезактивації ЮУАЕС

Продовжуємо знайомити вас зі спеціалістами Южно-Української АЕС. На фото — Євген Солтанов, бригадир – помічник майстра цеху дезактивації ЮУАЕС.

Сьогодні професія дезактиваторника затребувана на багатьох промислових виробництвах. Євген разом зі своїми колегами займається очищенням робочого середовища у зоні суворого режиму. Шуткуючи, порівнює свою роботу з автомийкою. Але, якщо серйозно, то завдяки праці дезактиваторників підтримуються безпечні умови праці на виробництві. Те, що колись пов’яже своє життя з атомною електростанцією, наш співрозмовник і гадки не мав. Родом він із Одещини. Перший трудовий досвід отримував у місті-герої Одесі, де і познайомився зі своєю майбутньою дружиною – южноукраїнкою. Відтоді доля його завернула у нашу місцевість. Тут він працевлаштувався на АЕС дезактиваторником.

Освоювати професію почав завзято. Постійно вчився, брав участь у конкурсах професійної майстерності, де ставав кращим серед колег-дезактиваторників, підвищував розряд. Закінчив заочно Національний університет кораблебудування ім.Макарова за спеціальністю «Теплоенергетика». У 2016 році призначений бригадиром – помічником майстра цеху дезактивації. «На цій посаді вже як три роки, завжди відповідальний, добре розбирається у виробничих питаннях, ініціативний. У такому ж дусі виховує й своїх підлеглих молодих колег»,- розповідає про Євгена заступник начальника цеху дезактивації Олег Пархонюк.

Далі бригадира очікує наступна кар’єрна сходинка – робота майстром спецпральні II черги. Він вже здав іспити і перебуває у резерві на цю посаду. «Це дещо інша робота, інший колектив, який займається дезактивацією спецодягу, але мені цікаво працювати, пізнавати нові напрямки, спілкуватися з колегами по роботі. Ми знаємо, з чим працюємо, де може бути забруднення і як його ліквідувати, нічого страшного в цьому немає»,- підсумував Євген. Він, мабуть, є прикладом спеціаліста, який розвивається і зростає професійно завдяки наполегливій роботі над собою. І керівництво цеху це помічає. За добросовісне виконання трудових обов’язків, професіоналізм, сумлінну працю Євгена Солтанова у 2019 році відзначено Листом подяки Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом».

Читать ещё:  Люди АЕС - Телебачення ЮУАЕС

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *