Южно-Українська АЕС долучилася до проєкту EU4Skills

Представників Южно-Української АЕС, яка є одним з найбільших роботодавців Миколаївського регіону та соціальним партнером місцевого професійного ліцею, запросили до участі у роботі фокус-групи EU4Skills. Цей проєкт впроваджує Міністерство освіти та науки України (МОН) в рамках реформи профосвіти.

Під час заходу основний акцент зробили на аналіз пріоритетних секторів, стратегій регіонального розвитку, тенденцій економічного зростання та впровадження нових професій.

Ця онлайн-зустріч була досить цікавою та інформативною. Ми обговорили перспективи розвитку профосвіти, перелік пріоритетних та інноваційних професій, виказали свої побажання стосовно підготовки робітничих кадрів, — зазначив заступник генерального директора з кадрів та соціального розвитку ВП ЮУАЕС Вячеслав Губа. — Основні проблеми, з якими зараз доводиться стикатися, — це недостатня вмотивованість студентів та викладачів навчальних закладів, застаріла матеріально-технічна база”.

У рамках проєкту EU4Skills планують ввести нові стандарти навчання та оновити обладнання у закладах профосвіти.  Загалом на вказані цілі витратять 58 мільйонів євро. Ключове завдання – зацікавити молодих людей і переконати їх у тому, що профосвіта – це престижно. У місцевого ліцею є всі шанси на те, щоб стати сучасним хабом робітничих професій.

За підрахунками кадрової служби АЕС більше 1200 працівників енергокомплексу свого часу отримали освіту саме у цьому навчальному закладі.  Робота ведеться за кількома напрямками: організація практики для учнів закладу та майстрів, участь фахівців підприємства в екзаменаційних комісіях, працевлаштування кращих випускників. Керівництво атомної станції зацікавлене у підготовці кваліфікованих кадрів на місці, тож сподівається на те, що саме Южноукраїнський професійний ліцей отримає грантову підтримку EU4Skills і стане центром досконалості.

Джерело

Читать ещё:  Южно-Українська АЕС - План березня виконано на 100,2%

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *