5 ЧЕРВНЯ — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

Всесвітній день охорони навколишнього середовища вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку визначається в більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року.

Щорічне святкування цього дня підкреслює гостру необхідність в зміні ставлення людини до природних ресурсів та допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем.

Можна виділити два аспекти екологічних проблем:

— екологічні кризи, що виникають внаслідок природних процесів;

—  кризи, що викликані антропогенною дією і нераціональним природокористуванням.

Саме про екологічні кризи, які виникають завдяки «дбайливому» поводженню людини, не завадило б нагадати. Вирубка лісів, експлуатація морів і ґрунтів, забруднення повітря і води — усі ці фактори підштовхують наш світ до екологічної катастрофи.

Давайте згадаємо, не тільки у дату святкування Дня охорони навколишнього середовища, а взагалі,  що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. І з такої прекрасної нагоди, зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

Саме від нас залежить наше майбутнє!

5 ЧЕРВНЯ — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА  Подробнее читайте на Юж-Ньюз: https://xn----ktbex9eie.com.ua/archives/80010/5-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BD%D1%8F-%D0%B2%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%BD%D1%96%D0%B9-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8C-%D0%BE%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%BE

Джерело

Читать ещё:  Южноукраїнськ - «НАТХНЕННЯ» ЗАПРОШУЄ МАЙБУТНІХ ЗІРОЧОК. Фото

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *