Люди АЕС. Джафаров Натік Акрам огли, начальник очисних споруд ЦТПК

Фотопортрет  Джафарова Натіка Акрам огли вже вдруге розміщено на дошці пошани  підприємства.

«У мене звичайна біографія, — вважає Н. Джафаров. — Після закінчення школи працював монтажником в ЮУ ТЕМ. Потім – служба в лавах Збройних Сил. Після  армії в 1992 році влаштувався на Южно-Українську АЕС у цех теплопостачання та підземних комунікацій. Вже працюючи на атомній станції,  закінчив Первомайський політехнічний коледж (вивчав обробку металів),  згодом  вступив до Миколаївського Національного інституту кораблебудування на спеціальність «Технологія машинобудування». І ось уже 27 років, по суті все своє свідоме життя, працюю в ЦТПК. Прикипів до цеху душею. До цих пір  пам’ятаю запис, який зробив тодішній заступник начальника цеху з експлуатації Валеріан Крат у 2000 році своєю улюбленою чорнильною ручкою: зарахувати майстром».

Із 2007 року Н. Джафаров очолює колектив, що обслуговує комплекс насосних станцій та очисних споруд. Дільниця, до якої входять 16 об’єктів,  забезпечує споживачів питною водою;  перекачує і очищує каналізаційні стоки  АЕС, зокрема, і стоки контрольованої зони; експлуатує протипожежні трубопроводи. На АЕС 90 пожежних гідрантів. Двічі на рік їх працездатність перевіряють спеціалісти ЦТПК спільно з пожежно-рятувальною частиною, котра охороняє атомну електростанцію. Тісною є співпраця і з підрозділами АЕС – службою відомчого нагляду, хімічним цехом.

«Відколи на АЕС запровадили посаду заступника головного інженера із загальностанційних обєктів,  вимоги до робіт, які виконує ЦТПК, значно зросли. Микола Пронін – виходець із реакторного цеху, тож і зі спеціалістів цеху теплопостачання та підземних комунікацій питає за роботу відповідно», — каже Н. Джафаров.

Керівництво ЦТПК серед трудових чеснот Н. Джафарова називає хороші організаторські здібності. Чи не тому довірили керувати колективом, у якому із 45 осіб, 40 – жінки. Керівник каже: «До панянок  треба інший підхід, ніж до чоловіків.Хочеться, щоб усе було по-доброму».

Працювати з людьми Н.Джафаров почав у 27 років, тому прислухався до старших колег-керівників – Валеріана Крата, Володимира Пономарьова, Олександра Радіонова. Від них часто чув: головне – то люди, їх треба вчити, з ними треба будувати стосунки.

Читать ещё:  Люди АЕС. Степан Чемшит, начальник зміни електроцеху

Основноюметою для себе вважає створення в колективі умов, які б сприяли якісному і вчасному виконанню виробничих завдань. Ну, а від підлеглого персоналу вимагає сумлінного ставлення до своїх обов’язків. За професіоналізм та високі показники в роботі Джафаров Натік Акрам огли має Почесну грамоту НАЕК «Енергоатом».

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *