Люди АЕС. Андрій Мурзов, начальник ремонтно-будівельного цеху

«Ми лише маленька складова у великому механізмі атомної електростанції, але без нашої участі не обходиться жоден ремонт енергоблоків та й у цілому неможливе повноцінне життя підприємства», — розповідає наш наступний герой рубрики «Люди АЕС» Андрій Мурзов. Він керує ремонтно-будівельним цехом енергоремонтного підрозділу Южно-Української АЕС. У цього чоловіка багата професійна історія. На його рахунку чимала кількість зведених об’єктів атомної станції та міста-супутника.

Андрій Мурзов родом із Узбекистану. Його сім’я переїхала вУкраїну в 1974 році. Тут уже він закінчив школу та отримав диплом з відзнакою Миколаївського будівельного технікуму. Відслужив у Радянській армії. Здобув вищу освіту за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво» в Кіровоградському національному технічному університеті.

З 1984 по 2001 рік працював в управлінні будівництва ЮУАЕС. Був майстром, старшим виконробом та очолював дільниці. Пригадує, як тоді швидкими темпами споруджували енергоблоки, розбудовували міську інфраструктуру, працювали без вихідних. Із останніх об’єктів міста, спорудженням яких займався, добре пам’ятає критий ринок, спорткомплекс «Олімп», інформаційно-культурнийцентр «Імпульс», Промінвестбанк, 4-у школу, дитячий садок №7, магазин «Сільпо» тощо.

У 2004 році Андрію Мурзову запропонували перейти старшим майстром у ремонтно-будівельний цех енергоремонтного підрозділу ЮУАЕС, де згодом він став заступником начальника, а потім і керівником. Колектив цеху налічує 150 осіб. Спеціалісти займаються ремонтом покрівель машинних залів, куполів енергоблоків, інших будівель; споруджують риштування, аби персонал безпечно для життя і здоров’я міг дістатися необхідного обладнання під час проведення планово-попереджувальних ремонтів чи аварійних робіт; ремонтують та відновлюють усі пошкодження приміщень, що отримані під час проведення реконструктивних заходів. У цеху є фахівці, які займаються оздоблювальними, столярними роботами, виготовленням меблів. Завдяки зусиллям цих спеціалістів станційні приміщення поступово оновлюються за сучасними євростандартами. Ще одна дільниця спеціального захисного покриття виконує складні роботи з відновлення антикорозійного захисту баків та інших металоконструкцій господарства станції. За словами керівника ремонтно-будівельного цеху, роботи з часом не меншає, будівлі та споруди старіють, їм треба приділяти все більше уваги, аби станція виглядала сучасно.

Читать ещё:  Люди АЕС. Степан Чемшит, начальник зміни електроцеху

Андрій Мурзов колектив вважає працелюбним, каже, його справи завжди видно. Своєю працею персонал робить внесок у підвищення безпеки, надійності і культури ремонту, поліпшення умов праці. Свою місію як керівника вбачає у відлагодженні грамотного організаційного процесу, адже, коли з ланцюжка випадає хоч один елемент, страждає весь механізм.

Керівник енергоремонтного підрозділу ЮУАЕС Віталій Янкул шанує багатий досвід підлеглого колеги-будівельника і тепло відгукується про нього: «Професійний керівник, впевнений у своїх знаннях, надійний, має гнучке мислення, завжди націлений на виконання завдань та отримання результату, етичний, добрий, чуйний, користується великим авторитетом та довірою серед колег».

Ім’я Андрія Мурзова прикрашало дошку пошани підприємства, він нагороджувався Почесною грамотою ДП НАЕК «Енергоатом». У 2019 році за високі професійні показники спеціалісту присвоєно звання «Відмінник атомної енергетики» ДП НАЕК «Енергоатом».

Андрій Мурзов бажає всім, як сьогодні актуально казати, 36,6; пережити разом складну ситуацію з пандемією і продовжити працювати так, щоб реалізувалися всі намічені плани; обов’язково продовжити строк експлуатації енергоблоків АЕС заради кращого життя дітей та внуків.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *