Южноукраїнськ — ВЧИМОСЬ ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ ПРИ КАРАНТИНІ

Вимоги ПКМУ №240 від 16.03.2020 мають виконуватись не тільки в містах, де розташовані діючі атомні електростанції. України. ДП НАЕК «Енергоатом» по цих АЕС мав би створити окремий регламент для залучення ремонтного персоналу ППР, який сотнями заїздить для робіт на АЕС, в карантинний період.

Наразі  це виглядає інкогніто, (для міста ці особи невідомі не зважаючи на чисельні запити про вкрай необхідні адреси їх розселення в містах і географічні довідки з яких областей вони прибули, скільки хто з них буде працювати, хто буде відлучатись з міста тощо?).

Така інформація важлива для міських медіко-біологічних штабів аби вчасно були досліджені джерела сполохів вогнищ COVID-19 та вчинені потрібні дії їх локалізації і недопущень розповсюдження SARS CoV -2.

Відповідь з АЕС на запити щодо вказаного персоналу –  що договорами це не передбачено не може бути вище Постанови Уряду України. Наразі час потрібного реагування на зростання COVID-19 втрачається.

Тому від Асоціації керівників міст розташування АЕС України проявлена ініціатива, яка спрямована на адресу ДП НАЕК «Енергоатом» і яка дає певні рекомендації на вирішення проблеми, яка вже очевидна.

Чекаємо від Компанії відповідне реагування замість вимог, які наразі є від Южно-Української АЕС до виконкому – закрити ринки.

Довідкове. Закриття і відкриття ринків, як і дозволи поїздок на дачі в містах розташування АЕС, це компетенція Уряду України. А поліція, лікарі та  службовці на посадах лише виконують доведений обов’язок.

Ми вчасно звернулись до керівництва країни з аргументами стосовно отримання дозволу поїздок на дачі та для початку роботи підприємців міста.

Слідкуємо за отриманням дозволів.

 

Вибіркове з алгоритму взаємодії міста і АЕС по «COVID-19»

Читать ещё:  Южноукраїнськ - Увага! Перевірка сирен у місті

1. Особливість дотримання карантинних вимог по місту була і є, це АЕС і її безпечна робота. Приводиться алгоритм показових позицій в цій роботі –

1.1 Вже 17.03.20р. на ім’я генерального директора електростанції було направлено лист з проханням розглядати оздоровче-реабілітаційного комплексу «Іскра», як території для обсервації за показником COVID-19.

1.2 Надалі були розмови і консультації з посадовцями АЕС з питання що буде коли на електростанцію будуть прибувати ремонтники з інших областей України?

1.3 10.04.20р. виконком письмово звернувся до генерального директора АЕС Лісніченко В.А. з пропозицією ремонтний персонал для ППР з інших областей провести через обсервацію на окремій території, виконком  пропонував наші свої палатки УСБ-56 з ліжками, опаленням і освітленням під ці цілі, могли бути і інші дії, у АЕС є свої можливості. Але головна тут Компанія – «Енергоатом», так прописано в ПКМУ №240.

1.4 Час плинув і з 13.04.20р. на засіданнях «міського штабу з ліквідації наслідків медіко-біологічної НС COVID-19» генеральному директору ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом» Лісніченко В.А. декілька разів було доведено – надати перелік сторонніх (підрядних) організацій задіяних на ППР блоку №2 та чисельність персоналу, який не є мешканцями міста. Також надавались рекомендації перенесення заходів ремонту на більш пізній період по можливості.

1.5 21.04.20р. заступник голови штабу ВП ЮУ АЕС Ігор Панін на ім’я керівника робіт з ліквідації наслідків НС міського штабу надав інформацію про загальну чисельність ремонтного персоналу на ППР блоку №2 в 501 особу і в тому числі 200 осіб, що не є мешканцями м. Южноукраїнськ, адрес розміщення іногородніх осіб не надано.

1.6 І на виконання п. 2.1 Протоколу міського штабу №6 від 23.04.20р. генеральний директор ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом» Лісніченко В.А. інформував керівника робіт з ліквідації наслідків НС міського штабу про те, що договорами не передбачено надання підрядними організаціями інформації щодо місць тимчасового проживання, працівників, які прибули в м. Южноукраїнськ з інших регіонів та залучених до робіт на об’єктах ВП ЮУ АЕС.

Читать ещё:  Южноукраїнськ - Про організацію спортивної секції з хокею для дітей

Разом з викладеним з кількості захворівших в місті більшість працівники АЕС та члени їхніх родин.

1.7 08.05.20р. на ім’я керівника робіт з ліквідації наслідків НС міського штабу генеральний директор ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом» Лісніченко В.А. повторно звертається з вимогою закрити продовольчі ринки міста.

2. З огляду на викладене, вбачаючи, що в роботі по виконанню вимог ПКМУ №240 від 16.03.20р. «Про запобігання поширенню на атомних електростанціях України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» міста виконують свої обов’язки, а головною особою в частині виконавської дисципліни на АЕС є Державне підприємство “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” –

Голова Асоціації очільників міст на територіях яких розміщені діючі АЕС України, міський голова Вараша та міський голова Южноукраїнська 08.05.20р. звернулись до керівництва атомної Компанії, в копіях до керівництва МОЗ та ОДА відповідних областей з конкретною пропозицією, матеріал викладався  напередодні.   Нагадаємо що визначає Урядова Постанова з цього питання.

 

В. Пароконний  міський голова

 

ПКМУ №240 від 16.03.2020

Про запобігання поширенню на атомних електростанціях України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

З метою недопущення можливих порушень в роботі атомних електростанцій та запобігання поширенню серед персоналу електростанцій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 р. Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити з 26 березня до 24 квітня 2020 р. на всій території атомних електростанцій державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” та міст-супутників, у яких проживає та розміщується персонал атомних електростанцій, карантин, заборонивши залучення до робіт персоналу з ознаками респіраторних захворювань і проведення всіх масових заходів та обмеживши в’їзд населення в міста-супутники та виїзд з них.

Читать ещё:  Графік роботи консультативної поліклініки з 18.02.2019 р. по 22.02.2019 р.

2. Забезпечити:

1) Запорізькій, Миколаївській, Рівненській, Хмельницькій обласним державним адміністраціям, державному підприємству “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” разом з відповідними органами місцевого самоврядування:

організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови;

подання щодня Міністерству енергетики та захисту довкілля інформації про здійснення заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, для її узагальнення, надіслання Міністерству охорони здоров’я та інформування Кабінету Міністрів України;

2) державному підприємству “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” вжиття додаткових заходів щодо  своєчасного і повного проведення профілактичних і протиепідемічних заходів та встановлення посиленого санітарно-пропускного режиму для всього персоналу атомних електростанцій.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *