Буславець вперше пояснила причину закриття АЕС

Ольга Буславець анонсувала створення меморандуму для збереження за державою інвестиційного іміджу

Виконувачка обов’язків міністра енергетики Ольга Буславець вперше пояснила, чому закриваються енергоблоки на атомних електростанціях. Про це повідомляє Pavlovsky News.

Так, за словами Буславець причиною цього стало падіння споживання електроенергії на ринку. В результаті виник надлишок виробленої енергії. У зв’язку з цим дискусія навколо подальших умов роботи поновлюваних джерел енергії затягнулася.

Водночас в.о. міністра енергетики анонсувала створення меморандуму, який згодом буде розглянутий прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та інвесторами. Зазначається, що це потрібно для збереження за державою нормального іміджу інвестиційно-привабливого клімату.

До слова, президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні антикризового штабу підтримали «зелену» енергетику на догоду інвестиційному іміджу України. Однак таке рішення було ухвалено на шкоду «мирному атому» і кінцевої вартості електроенергії.

Нагадаємо, нещодавно виконувачка обов’язків міністра енергетики Ольга Буславець запропонувала всі проблеми галузі вирішити шляхом зупинки блоків атомних електростанцій та врегулювання «зеленого» тарифу.

Источник

Читать ещё:  Графік роботи лікарів НКП "ЮУ МЦПМСД" 25.05.2020 - 29.05.2020

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *