Спростовано черговий фейк «Барометра». Южноукраїнський міський суд Миколаївської області спростовує інформацію про розгляд справи

06 травня 2019 року на інформаційному сайті «Барометр Южноукраинска» було оприлюднено статтю (https://barometr.info/archives/42029), яка містить інформацію про розгляд кримінального провадження Южноукраїнським міським судом відносно державного виконавця за частиною 2 статті 267 Кримінального кодексу України (службова недбалість), що не відповідає дійсності.

Офіційна позиція суду, в тому числі щодо розгляду тієї чи іншої справи, викладається на офіційному веб-сайті чи надається за відповідними запитами.

22 квітня 2020 року Южноукраїнським міським судом не розглядалось кримінальне провадження відносно державного виконавця за частиною 2 статті 267 Кримінального кодексу України (службова недбалість) та не ухвалювалось рішення по цій справі, як зазначено на “Барометр Южноукраїнська”, більш того, така справа не перебувала (не перебуває) в провадженні суду у 2020 році.

Закликаємо мас-медіа при оприлюдненні інформації щодо діяльності Южноукраїнського міського суду та судової влади взагалі, свідомо ставитись до вимог щодо її об’єктивності та достовірності. Не допускати публікації недостовірної інформації та такої, яка дискредитує суд. Висвітлення недостовірної інформацієї має періодичний характер. Це питання також стосується інформаційного простору «Барометр», з приводу подачі недостовірної інформації та провокативних фейків.

З великою повагою ставимось до роботи журналістів, які сприяють об’єктивному висвітленню інформації про діяльність нашого суду, суддів, працівників апарату суду, вдячні за розумну критику.

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області завжди відкритий та готовий оперативно надавати необхідну інформацію про роботу суду.

Нагадуємо, що відповідно до частини 3 статті 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

Читать ещё:  Графік роботи консультативної поліклініки з 18.10.2021 по 23.10.2021

Прес-секретар суду

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *