У ВП ЮУАЕС виявлено два перші випадки захворювання на COVID-19 серед персоналу

Станом на 29 квітня у ВП ЮУАЕС зафіксовано 2 підтверджені випадки захворювання на коронавірус серед персоналу. Ще один — третій випадок — виявлено в жителя міста-супутника. Усі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні міської лікарні. Осіб, які мали контакт з хворими, направлено на самоізоляцію. Серед критично важливого персоналу АЕС випадків зараження COVID-19 не виявлено.

«Одразу було зібрано штаб підприємства та опрацьовано шляхи взаємодії, — повідомляє заступник генерального директора ВП ЮУАЕС з кадрів і соціального розвитку Вячеслав Губа. – На сьогоднішній день встановлено майже всіх контактних осіб. Їх близько 20. Вони переведені на дистанційну форму роботи та самоізоляцію. Списки цих осіб опрацьовуються з епідеміологічною службою та визначається черговість взяття мазків на ПЛР-тести. Виконується також посилена дезінфекція приміщень, де хворі працівники перебували і, відповідно, посилюється роз’яснювальна робота серед персоналуПродовжуватимемо роз’яснювальну роботу та контролюватимемо всі виробничі процеси. Є певні протоколи і правила, яких кожен працівник має дотримуватись. Тому що йдеться не лише про його здоров’я, а й про безпеку оточуючих».

Обидва випадки захворювання на COVID-19 між собою не пов’язані. Хворі працюють у різних підрозділах, їхні робочі місця географічно віддалені одне від одного, між собою вони не контактували. Стан хворих – стабільний.

«Штабом АЕС разом із міським штабом відпрацьовуються шляхи потрапляння інфекції. Зараз для нас це завдання номер один: виявлення всіх контактів і недопущення розповсюдження вірусу в подальшому», — резюмує заступник генерального директора ВП ЮУАЕС з кадрів і соціального розвитку.

Нагадаємо, що з кінця березня фахівців групи технічного керування та оперативників ЮУАЕС, робочі місця яких розташовано на блочних щитах керування енергоблоків, переведено в режим ізоляції. На період карантину для ізольованого персоналу на базі оздоровчо-реабілітаційного комплексу «Іскра» створено всі необхідні соціально-побутові умови для проживання, харчування та відпочинку. Розроблено спеціальні маршрути для транспортування критичного персоналу до місць роботи, на території АЕС окремо від всього персоналу атомної станції організовано їхнє харчування.

Читать ещё:  Благотворители «Нашего края» поздравили детей в Николаевской области с Днем Святого Николая

Ізольований персонал забезпечено засобами індивідуального захисту, організовано постійний медичний моніторинг стану здоров’я на робочих місцях і в місцях ізоляції з документуванням результатів, вжито заходів для  мінімізації контактів.

З метою максимального убезпечення персоналу від розповсюдження коронавірусу, на ЮУАЕС запроваджено додатковий контроль для працівників підрядних організацій, які виконують ремонтні роботи на енергоблоці №2. Перепустки на атомну електростанцію надаються після перевірки всіх документів за розширеним переліком, анкетування та медогляду.

На АЕС проводяться щоденні засідання оперативного штабу з запобігання поширенню коронавірусу, на яких обговорюється поточна ситуація та ухвалюються рішення щодо посилення протиепідемічних заходів.

З початком запровадження карантину на Україні частину персоналу атомної станції переведено на дистанційний режим роботи.

Посилено санітарно-гігієнічний та дезінфекційний режим виробничих та офісних приміщень, харчоблоків, контрольно-пропускних пунктів, а також автотранспорту АЕС. Медпрацівники відділу охорони здоров’я станції проводять передзмінну дистанційну термометрію персоналу.

Усі зазначені заходи спрямовані на захист критично важливого для роботи ЮУАЕС персоналу.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *