Люди АЕС. Валерій Коваленко, начальник зміни черги атомної електростанції

«Кадри вирішують все», — вважає начальник зміни черги атомної електростанції Валерій Коваленко. Більше двадцяти років свого життя він віддав роботі у  ВП ЮУАЕС. Ще у школі вирішив, що будувати кар’єру буде у рідному місті, адже атомна енергетика вважалась перспективною галуззю.

Після закінчення Одеського політеху, де вчився за спеціальністю «Атомні електростанції та установки», Валерій Коваленко одразу працевлаштувався до РЦ-1. Каже, що підприємство вразило своїми масштабами та величчю, але вдалося швидко влитися у виробничий процес. У цьому допомогли наставники зі зміни А – Олександр Гордієнко, який зараз працює інженером з експлуатації реакторного відділення,  та Сергій Мартищенко (нині начальник РЦ-1).

За словами Валерія Коваленка, в експлуатаційників не буває швидкого професійного зростання, тож підніматися кар’єрними сходами довелося крок за кроком. Свою посаду – начальник зміни черги атомної електростанції — обійняв у 2015-му. За відданість справі кілька років тому був нагороджений грамотою Миколаївської облдержадміністрації, а з нагоди Дня енергетика-2019 його світлина з’явилася і на Дошці Пошани.

Втім, Валерій Коваленко впевнений, що головна заслуга за трудове життя – вміння бути з колективом «на одній хвилі». «Командна робота на БЩК дуже важлива, адже саме від злагодженості дій оперативного персоналу залежить безпечна та надійна робота АЕС», — підкреслює герой нашого матеріалу.

Джерело

Читать ещё:  Зеленский предложил Тимошенко стать ведущей дебатов

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *