На Южно-Українській АЕС запроваджено додатковий контроль для підрядчиків

На ЮУАЕС запровадили додатковий контроль для працівників підрядних організацій, які будуть задіяні у ремонтній кампанії на енергоблоці №2. Отримати перепустку на атомну електростанцію можуть лише ті, хто надав усі документи за розширеним переліком, пройшов анкетування та медогляд. Пройти обов’язкові інструктажі та ознайомитись з навчальними матеріалами підрядчикам пропонують дистанційно. Всю необхідну інформацію переведено в електронний формат і розміщено на сайті підприємства.

  Енергоблок №2 Южно-Української АЕС 15 квітня зупинено для проведення планово-попереджувального ремонту. На його виконання графіком відведено 180 діб. Крім штатних робіт запланована також реконструкція і модернізація обладнання. На період ППР атомники, зазвичай, залучають підрядні компанії. На другому енергоблоці, за попередніми підрахунками, працюватиме більше 500 осіб зі сторонніх організацій.

Костянтин Щербаньначальник відділу підготовки і проведення ремонтів ЮУАЕС:   «За інформацією, яку ми маємо на сьогодні, планується залучити 310 фахівців підрядних організацій за напрямком «реконструкція» і 230 за напрямком «ремонт». Це працівники майже двох десятків організацій, серед яких ВП АРС, ВП АТЦ, ТОВ «Атомремонт», ТОВ «НЕОТЕХРЕСУРС», ТОВ «Ременерго», КМУ ТЕМ, ПрАТ «Юженергобуд», НВП «Радій», ТОВ «Альянс» та інші. Географія їх розташування – від Харківської області до Львівської. Та навіть якщо працівник сторонньої організації —  мешканець Южноукраїнська, він міг бути у відрядженні в містах, де ситуація з захворюваністю на COVID-19 більш напружена, ніж в нашому регіоні. Щоб максимально убезпечити персонал атомної електростанції від поширення вірусу, на ЮУАЕС висунули додаткові вимоги до працівників підрядних організацій».

Іван Жебет, заступник генерального директора ЮУАЕС з режиму: «До того, як оформити перепустку, ми перевіряємо паспорт громадянина України та паспорт для виїзду за кордон. Також вимагаємо надати довідку кадрової служби з місця роботи, де останнім часом перебував працівник у відрядженні, чи не був за кордоном. Крім того, кожен, хто оформлює документи, має обов’язково пройти додаткове анкетування та медичний огляд».

Ірина Бурлуєва, завідувачка здоровпункту ЮУАЕС: «Медичний кабінет діє з 15 квітня. Він облаштований в окремій будівлі. Медперсонал оглядає кожного працівника підрядної організації: вимірює температуру тіла, пульс, насиченість крові киснем. Якщо у людини є катаральні прояви або підвищена температура, її доправляють до лікарні для встановлення точного діагнозу. Тим, хто здоровий, видають довідку. Вона діє всього добу. Якщо працівник не встиг оформити перепустку того ж дня, доведеться знову проходити медогляд».

У дистанційний формат переведено і навчальний процес. Інформацію, необхідну для проведення інструктажів та отримання допуску до роботи, викладена у доступній формі на офіційному сайті ЮУАЕС. Персонал підрядних організацій може самостійно організувати підготовку і пройти перевірку знань в режимі тестування.

Читать ещё:  СТРОКОВИЙ ТРУДОВИЙ ДОГОВІР НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *