ЮУАЕС — До боротьби з COVID-19 долучаються профспілки

До профспілкового комітету ВП ЮУАЕС 6 квітня надійшла партія захисних засобів для медичного персоналу. Це маски-респіратори та захисні щити. Вони будуть розподілені до відділу охорони здоров’я ЮУАЕС та КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня». До кінця тижня очікується наступна партія надходжень, де крім засобів захисту обличчя будуть костюми та експрес-тести. Таку допомогу всім відокремленим підрозділам НАЕК «Енергоатом» надає первинна профспілкова організація енергокомпанії.

«Минулого тижня керівництво первинної профспілкової організації НАЕК «Енергоатом» прийняло рішення щодо закупівлі на кожен майданчик засобів захисту для медичного персоналу. Сьогодні ми отримали першу партію. Це 200 масок респіраторного типу зі ступенем захисту FFP-2 та 10 пластикових щитів для медиків. Щити якісні, зручні, завдяки силіконовим деталям щільно прилягають і повністю захищають обличчя. У наступній партії, яка має надійти до кінця тижня, очікуємо, крім масок, ще захисні костюми та експрес-тести. У державі тотальний дефіцит на засоби захисту. Питання вирішують хто як може. Профспілка теж не стоїть осторонь проблем убезпечення персоналу, а особливо медиків, які теж є членами нашої об’єднаної профспілкової організації», – зазначив Сергій Снітков, голова Южноукраїнської об’єднаної організації профспілок.

На засіданні профспілкового комітету ЮУАЕС було прийнято рішення про виділення 200 тисяч гривень КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» для придбання вкрай необхідних засобів захисту для персоналу інфекційного відділення, приймального покою та реанімаційного відділення. До списку увійшли медичні окуляри, одноразові захисні костюми, бахіли, маски класу FFP-3, тест-системи для виявлення антигенів вірусу грипу «А» та «В».

У той час, як тривав пошук необхідних засобів захисту і оформлення документів, на ЮУАЕС шили маски власними силами. За кошти профкому ЮУАЕС були придбані декілька рулонів тканини, а працівники підрозділів, де на балансі є швейні машинки, виготовляли маски. Щодня їх відшивають приблизно 200 штук і передають у відділ охорони здоров’я ЮУАЕС. Звідти розподіляють за заявками цехів і роздають персоналу. Загалом, за підрахунками С. Сніткова, кількість пошитих масок перевищить 5 тисяч штук.

Читать ещё:  ДРУГИЙ ЕНЕРГОБЛОК ЮЖНО-УКРАЇНСЬКОЇ АЕС ПІДКЛЮЧЕНО ДО ЕНЕРГОМЕРЕЖІ

Долучаються до спільної справи і окремі працівники. Інженер управління виробничо-технічної комплектації ЮУАЕС, перебуваючи у відрядженні в Миколаєві, випадково став свідком реалізації масок через торговельну мережу. Він повідомив до відділу охорони здоров’я ЮУАЕС і профкому. Рахунки були негайно оплачені і на ЮУАЕС вже 6 квітня очікують партію тришарових медичних масок у кількості 1000 штук.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *