Люди АЕС. Павло Бабій, токар

Хороша зорово-моторна координація, точний лінійний і об’ємний окомір, технічне мислення, просторова уява, стійкість уваги – це професійно важливі якості токаря. А знати токарю необхідно будову, принцип дії і технологічні можливості верстатів, контрольно-вимірювального інструменту, правила термообробки. Токар має вміти читати технологічні  креслення і робити розрахунки.

Токарна справа стала справою життя Павла Бабія. 35 років трудового стажу у нього за плечима. І весь цей час він працює на ЮУАЕС.  П. Бабій закінчив свого часу Новомосковське технічне училище. Отримав диплом із відзнакою і відразу 4-й кваліфікаційний розряд. Каже, ще тоді почав відчувати метал.

У цеху ремонтно-механічних майстерень, в якому працює Павло Бабій, 38 токарів. Ці фахівці виконують замовлення багатьох підрозділів атомної електростанції. АЕС – підприємство високотехнологічне, тож і деталі для обладнання мають бути відповідного ґатунку. «Павлові Бабію можна доручити будь-яку роботу, і вона буде виконана швидко і якісно, — каже начальник ЦРММ ВПЮУАЕС Микола Кузьменко. – Він береться за мілкі деталі, на виготовлення яких треба неабияке вміння».

Нині в Україні професія токаря в дефіциті. Знайти гарного фахівця – непросто.  Тож у цеху ремонтно-механічних майстерень практикують наставництво. Павло Бабій щедро ділиться своїм досвідом з молодими колегами.

Вищий пілотаж у будь-якій справі набувається з роками. Та досягають висот професії лише ті, які люблять свою роботу. Павло Бабій за професіоналізм і високі трудові показники у 2016-му році був нагороджений Почесною грамотою ДП «НАЕК «Енергоатом». А минулого року з нагоди Дня енергетика його фото розміщено на Дошці пошани підприємства.

Джерело

Читать ещё:  Южноукраинского депутата-уголовника Горностая исключили из партии.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *