На Южно-Українському енергокомплексі пройшла звітна нарада НАЕК «Енергоатом» щодо діяльності з протидії корупції

На Южно-Українському енергокомплексі 22 травня пройшла звітна нарада НАЕК «Енергоатом» щодо діяльності з протидії корупції, на якій було підбито підсумки роботи із зазначеного напрямку за 1 квартал 2018 року.  Для участі в ній на майданчик ВП ЮУАЕС прибули представники Дирекції та відокремлених підрозділів Енергоатома.

Це перша виїзна нарада профільних фахівців енергокомпанії з антикорупції. Вітаючи учасників зустрічі, генеральний директор підприємства Володимир Лісніченко наголосив, що йому та очолюваному ним колективу дуже приємно, що для її проведення  було обрано саме ВП ЮУАЕС. «Я не хочу сказати, що нам вдалося повністю перемогти корупцію. Та створення відповідного відділу суттєво зменшило кількість потенційних корупційних загроз. Без перебільшення скажу, що цей підрозділ – дуже важливий помічник адміністрації та захист здорового колективу, який однією з головних засад своєї діяльності проголосив принципи відкритості та прозорості».

На нараді фахівців з протидії корупції НАЕК «Енергоатом» було розглянуто основні показники роботи за перші 3 місяці 2018 року. Йшлося про підсумки електронного декларування, результати запобігання нанесенню збитків компанії в цілому та її відокремленим підрозділам зокрема, взаємодію з правоохоронними органами та ін. Суттєву увагу було приділено обміну досвідом щодо чіткої організації роботи, визначення функціональних обов’язків працівників підрозділів Енергоатома з запобігання та протидії корупції тощо.

Директор Дирекції з протидії та запобігання корупції НАЕК «Енергоатом» Олег Поліщук, підбиваючи підсумки наради та трирічної роботи з дня заснування підрозділу, зазначив: «Я задоволений тим, що почув, і тим, що ми маємо на сьогоднішній день. Себе оцінювати складно, тому скажу як нас оцінили зовнішні організації. За три роки ми маємо багато суттєвих досягнень, починаючи від укладання меморандуму з найтоповішою антикорупційною організацією «Transparency International» і закінчуючи тим, що досліджувати досвід запровадження антикорупційного комплаєнсу на державному підприємстві до нас приїжджали експерти Ради Європи разом з фахівцями НАЗК. Це оцінка дуже висока. Звичайно важко, перебуваючи в точці мінус, за дуже короткий відрізок часу перейти в точку плюс. Та на сьогодні я чітко розумію, що вся наша робота пов’язана з еволюційними процесами. Це зміна свідомості – і  це найважливіше. Тому оцінка позитивна».

Читать ещё:  Адміністрація та профспілковий комітет ВП ЮУАЕС - Вітання з Днем Конституції України

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *