На ЮУАЕС вжито заходів щодо запобігання захворюваності на коронавірус

У ВП ЮУАЕС вживають заходів щодо запобігання захворюваності на коронавірус COVID-19. На додаток до наказу «Про введення типового плану комплексних заходів щодо профілактики захворюваності на грип», що діє з 5 лютого, розроблено низку запобіжних заходів щодо нового вірусу, який став причиною пандемії у світі.

Насамперед посилено санітарно-гігієнічний та дезінфекційний режим виробничих приміщень, об’єктів харчування, транспортних засобів, задіяних у робочих перевезеннях. Посилено передзмінний медичний контроль оперативного персоналу та передрейсовий -водіїв, введено моніторинг стану здоров’я всього персоналу. На підприємстві запроваджено ретельний та оперативний облік усіх випадків захворювання на грип і ГРВІ.

На виконання рішення Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року комісією техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Южноукраїнська з 13 березня по 3 квітня року карантин введено не лише у школах, а й у дитсадках міста. Припинено також заняття у гуртках, секціях, художніх колективах спорткомплексу та Палацу культури атомної станції. На цих об’єктах скасовано всі масові заходи.

Окрему увагу приділено тій категорії персоналу, яка має дітей до 14 років. Керівникам підрозділів доручено сприяти у перенесенні планових відпусток на період карантину. Вказано також на необхідність беззаперечного виконання статті 25 Закону України «Про відпустки», що надає право на відпустку без збереження зарплатні на весь час карантину персоналу, що має дітей вказаної вікової категорії.

Ведеться спільна з міською владою та закладами дошкільної освіти робота з отримання дозволу на організацію груп для дітей оперативного та оперативно-ремонтного персоналу. «Ця проблема стосується не лише Южно-Українського енергокомплексу та ще трьох АЕС, що входять до складу компанії Енергоатом. Це стосується також усіх підприємств, які мають безперервний цикл виробництва. У рішенні Кабміну на цей рахунок винятків не передбачено. Проте ми намагатимемося спільними зусиллями вирішити це питання», — зазначив заступник генерального директора з кадрів та соціального розвитку Вячеслав Губа.

Читать ещё:  Довели до самоубийства: в Умани маленькая девочка выпрыгнула с 8-го этажа

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *