НЕЩАСНИЙ ВИПАДОК НА ВОДІ ЗАБРАВ ЖИТТЯ П’ЯТНАДЦЯТИРІЧНОГО ХЛОПЦЯ

«Вода не пробачає помилок!» — цей вираз надзвичайно актуальний у теплу пору року, коли громадяни вирушають на відпочинок до водних об’єктів. І тут постає ризик виникнення надзвичайних подій. Особливо небезпечним цей період є для дітей, допитливість яких може  призвести до біди. Незважаючи на те, що рятувальники Миколаївщини приділяють особливу увагу профілактиці й недопущенню травмування та загибелі людей на водних об’єктах міста та області, нещасні випадки все-ж таки мають місце.

Так, лише з початку поточного року на території Миколаївської області виникло 13 надзвичайних подій на воді, під час яких потонуло 6 громадян, врятовано — 8.

22 травня водяна стихія позбавила життя п’ятнадцятирічного хлопця. Об 11:30 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що на затопленому гранітному кар’єрі, зліва від Саковської скелі, в районі с. Бузьке Арбузинського району підліток пішов рибалити та довгий час не повертався.  Рятувальники 28 Державної пожежно-рятувальної частини на рятувальному човні прибули до вказаного місця. В результаті проведення пошукових робіт співробітники ДСНС, на відстані 4 метрів від берегу, помітили  тіло хлопця та доставили його на берег. Як потім з’ясувалось, підліток не повідомив рідних про те, що пішов з дому на річку, а коли ті забили на сполох, його телефон вже не відповідав.

Для з’ясування обставин на місці події працювали співробітники правоохоронних органів.

Рятувальники наголошують, під час відпочинку на воді слід дотримуватись наступних  правил безпеки:
не купайтеся та не пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці;
купатися краще вранці або ввечері, коли тепло, але не можна перегрітися;
ніколи не пірнайте у незнайомих місцях! Тут може виявитися неглибоко, а інколи на дні лежать гнилі колоди, гостре каміння, а в густих водоростях   легко заплутатися;
не влаштовуйте у воді ігор, пов’язаних із захватами;
не вирушайте у плавання на самодільних плотах;
не дозволяйте дітям  ходити купатися на водоймища без супроводу дорослих;
не запливайте далеко на надувних матрацах та кругах.

Читать ещё:  Для безпечного перебування на Миколаївщині потрібно кілька місяців, - ДСНС

Бережіть себе та своє життя!

І пам’ятайте, якщо Ви будете відповідально ставитись до свого життя та дотримуватись правил безпечної поведінки біда Вас не зачепить!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *