Южноукраїнські ветерани-енергетики відзначили професійне свято

У Палаці культури «Енергетик» ВП ЮУАЕС 20 грудня, напередодні професійного свята, вшанували ветеранів Южно-Українського енергокомплексу. Свого часу вони зводили і експлуатували енергоблоки АЕС та гідроагрегати ГЕС і ГАЕС, будували місто-супутник, створили фундамент для сьогоднішньої успішної роботи підприємства. Ветеранів привітали генеральний директор ЮУАЕС та голова профспілкової організації ЮУООП (Южноукраїнської об’єднаної організації профспілок). Восьмеро колишніх працівників АЕС були відзначені грамотами НАЕК «Енергоатом».

Цього року професійне свято енергетиків має особливе значення. 2019 рік став ювілейним для енергоблока №3, якій успішно відпрацював відведений проектом термін і на сьогодні повністю готовий до продовження експлуатації. Генеральний директор ЮУАЕС Володимир Лісніченко привітав ветеранів зі святом і коротко розповів про досягнення колективу: «На енергоблоці №3 ми нещодавно завершили планово-попереджувальний ремонт, спрямований на продовження терміну експлуатації. Усі роботи завершили за 197 діб. Ви, як досвідчені енергетики, добре розумієте, який величезний обсяг реконструктивних і модернізаційних робіт необхідно виконати, щоб забезпечити надійну експлуатацію енергоблока у подальші роки. Колектив ЮУАЕС з цим успішно впорався. Ми знову  у багатьох питаннях стали першими: виконали унікальні роботи з заміни конденсатора такої модифікації як на третьому енергоблоці, вперше в Україні очистили маслосистему турбіни. Здійснили реконструкцію низки систем з управління енергоблоком. 23 грудня відбудеться засідання Колегії ДІЯРУ, і сподіваємось, там буде прийнято позитивне рішення щодо подальшої роботи енергоблока №3 ЮУАЕС».

В.Лісніченко ознайомив присутніх з перебігом робіт на будівельних майданчиках енергокомплексу: «Наступного року ми плануємо ввести в експлуатацію перший пусковий комплекс реконструйованої системи техводозабезпечення енергоблоків у складі двох бризкальних басейнів і двох насосів, а у 2021 році — третій гідроагрегат Ташлицької ГАЕС». Він також зазначив, що на підприємстві не забувають про людей, які віддали ВП ЮУАЕС свої молоді роки та перебувають нині на заслуженому відпочинку. Під час безстрокової благодійної акції «Ветеран» кожен працівник за власним бажанням з заробітної плати перераховує кошти на спеціальний рахунок ветеранської організації. У 2020 році на нього надійде приблизно 800 тисяч гривень. Участь в акції на сьогодні взяли майже 3500 працівників ЮУАЕС.

Читать ещё:  Украинцев без их ведома переводят на более высокие тарифы на газ, а потом «рисуют» долги

«Сьогодення кидає нам виклик. Звернути увагу урядовців на атомну галузь, яка забезпечує понад 50% енергозабезпечення країни нам доводилось за допомогою пікетів. Ми вдячні ветеранам енергетики за підтримку, за те, що ви завжди тримаєте руку на пульсі, знаєте, що відбувається на підприємстві, в компанії і завжди готові поділитись досвідом, допомогти порадою. Колектив ЮУАЕС і ветерани – єдине ціле. Обіцяю, що доки ми працюємо, акція «Ветеран» буде продовжуватись. Сподівають, і наступні покоління підтримають її», – запевнив голова профспілкової організації ЮУООП Сергій Снітков.

За вагомий трудовий внесок у стабільну роботу ЮУАЕС і, зокрема у надійне функціонування енергоблока №3 під час його проектної експлуатації восьмеро колишніх працівників основних виробничих цехів ЮУАЕС були нагороджені грамотами НАЕК «Енергоатом».

  • Віктор Воронков, колишній начальник зміни ТЦ №2;
  • Василь Горбатов, колишній заступник начальника ЦТАВ;
  • Борис Загороднов, колишній майстер з ремонту та налагодження устаткування ЦТАВ;
  • Анатолій Кірашенко, колишній старший інженер з управління турбіною ТЦ №2;
  • Олександр Новіков, колишній начальник відділу ядерної безпеки;
  • Микола Сидоров, колишній майстер з ремонту та налагодження устаткування ЦТАВ;
  • Олег Трясцин, колишній начальник лабораторії служби налагодження та випробувань обладнання;
  • Василь Урсул, колишній електрослюсар ЦТАВ.

З нагоди професійного свята енергетиків творчі колективи ПК «Енергетик» підготували нову програму. Вона стала подарунком для усіх присутніх в залі.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *