ДАВНО НЕ БАЧИЛИ? І ПОБАЧИЛИ, І ПОЧУЛИ! —   В. Пароконний, міський голова

Шановні Южноукраїнці! Декілька повідомлень про завершення позапланового пленарного засідання 55-ї сесії міської ради.

З березня 2019 року п’ятнадцять разів скликались депутати міської ради в сесійну залу для вирішення питань громади нашого міста. Традиційно не скликались депутати лише в липні цього року, бо моніторинг явки депутатів вказував на відпуски.

Шість скликань були результативні, на інші місяці кворум не зібрався. 28.11.2019р. депутати розглянули питання, які залишились нерозглянутими з жовтневого засідання і декілька додаткових.

Знакове питання – майже рік заблокований до здачі будинок (гуртожиток №6), а це 45 готових до заселення квартир пільгових категорій та нужденних врешті решт розблокували.

Тепер є надія, що ці сорок п’ять сімей новий рік зустрінуть в нових квартирах. Знадобилось провести понад десяток різноформатних нарад і тільки після звільнення в серпні — вересні цього року декількох працівників на чолі з бувшим директором Департаменту інфраструктури міського господарства Валюшком С.Г. ми вийшли на очікуваний результат.

Як тільки вказаного директора ДІМГ замінила Волчко Х.Д., яку так прагнуть в любий спосіб «знищити» на цій посаді такі депутати, як Курдасов О.О., Горностай С.Г., Севастьянова О.М. Дзюбенко Л.П. та ще дехто з їх меншості, які  майже рік не ходили на пленарні засідання міської ради підписано план дій між замовником будівельних робіт по цьому будинку і підрядною організацією, чим знято штучні обмеження бувших керівників цього Департаменту. Розглядали депутати і інші потрібні місту питання, зокрема «провалили» статут міської лікарні. Він на черзі вирішення після гуртожитку №6 теж через узгоджувальні дії.

Що характерно? Рік пленарні засідання міської ради не відвідували депутати міської ради на чолі з депутатом Горностаєм С.Г., який був першим в перешкоджанні більшості депутатам потрапити на пленарне засідання міської ради в 2018р.

Читать ещё:  З ХВОРОЇ ГОЛОВИ НА ЗДОРОВУ

Нагадаю, що захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади органів місцевого самоврядування згідно ст. 341 Кримінального кодексу України карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той же самий строк.

На фото, в Інтернеті в листопаді 2018р. гарно бачили хто і як блокував сесійну залу міської ради. І ось цей депутат прийшов. Те, що від цієї особи і його соратника традиційно було багато галасу, бруду, хамства та провокативних звинувачень не головне.

Головне в іншому. депутати Горностай С.В., Дзюбенко Л.П., Севастьянова О.М. Бацман Г.П.  і ще дехто не підтримали здачу в експлуатацію будинку бувшого гуртожитку №6, де бійці АТО, лікарі, пільговики та інші мешканці давно чекають цих квартир. Та рішення прийняли без них.

Депутати Горностай С.В., Курдасов О.О., Дзюбенко Л.П., Севастьянова О.М. Бацман Г.П., Зенленюк А.В. та ще дехто з депутатів не підтримали і виділення коштів  потрібних на дитсадок №8, (геологія ґрунтів) та на інші заклади освіти, де дуже потрібні невеликі суми аби знати як діяти в припинення їх початкового руйнування від нестабільних ґрунтів. І голосів не вистачило.

Ніякі консультації про те, що це потрібно зробити не діяли. В ходу були провокативні гасла – «куми, прозоро та інші» на які у депутатів нема ні підстав ні права. Думаю, що хто хотів їх почути, то почув. Фактично діти депутатів Горностая, Курдасова та їхніх прихильників не хвилюють. Закон не дає депутатам права нав’язувати, як буде діяти головний розпорядок бюджетних коштів, наприклад ДІМГ. Є проблема, йому виділяють потрібні кошти. Він замовляє договори, матеріали та послуги і надалі за свої дії несе повну відповідальність до вимог Закону.

Читать ещё:  СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ

Всі бачили, бюджетна комісія (Курдасов) перебрала на себе не законні повноваження. Все, що ми спостерігаємо, це ніщо інше, як боротьба за владу і бюджет. Хто вони, робіть висновок самі?!

Шановні містяни! Вчимось бачити – коли дивимось та чути – коли слухаємо!

             В. Пароконний,   міський голова.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *